• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu gatavību dalībai NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2003., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73920

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas dienesta informācija Nr.40/336-2302

Par Muitas konvenciju par starptautiskajiem kravu pārvadājumiem, izmantojot TIR grāmatiņu

Vēl šajā numurā

16.04.2003., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mūsu gatavību dalībai NATO

NATO.JPG (19553 bytes)
Vakar preses konferencē NATO Ziemeļeiropas spēku virspavēlniecības komandieris ģenerālis Džeks Deverels un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris kontradmirālis Gaidis Andrejs Zeibots
Foto: A.F.I.

Vakar, 15. aprīlī, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Arnolds Laksa un komisijas deputāts Juris Dobelis tikās ar NATO Ziemeļeiropas spēku virspavēlniecības (CINCNORTH) komandieri ģenerāli Džeku Deverelu.

Tikšanās laikā galvenā uzmanība veltīta jautājumiem, kas skar Latvijas virzību uz NATO.

A.Laksa iepazīstināja Dž.Deverelu ar Saeimas deputātu redzējumu par vēl darāmo līdz Latvijas pilntiesīgai dalībai Ziemeļatlantijas līguma organizācijā. Viņš uzsvēra, ka ir svarīgi sekot līdzi iestāšanās procesam, kā arī informēja par uzdevumiem Latvijas Nacionālo bruņoto spēku reorganizācijā un specializācijā.

A.Laksa pastāstīja par drošības iestāžu reorganizācijas projektu, kurā liela vērība jāveltī Latvijas spējai raidīt, saņemt un glabāt klasificētu informāciju. Viņš arī norādīja uz vēl veicamiem darbiem organizētās noziedzības apkarošanā un korupcijas novēršanā. Svarīgs ir arī parlamentāriešu atbalsts finansējumam militārajai jomai, kas līdz 2008. gadam ir 2% no iekšzemes kopprodukta.

Savukārt Dž.Deverels informēja par situāciju NATO dalībvalstīs un kandidātvalstīs. Dž.Deverels atzina, ka kandidātvalstīs svarīgs un grūts ir jautājums, kas saistīts ar finansējumu militārajai jomai, kā arī bruņoto spēku specializācija. Viesis atzinīgi novērtēja Latvijas nopietno darbu sagatavošanās posmā. Viņš arī atzīmēja, ka valsts drošības jautājums ir cieši saistīts ar valsts tradīcijām un kultūru, kur nereti slepenības ievērošana tiek nepilnīgi saprasta vai pārprasta.

Abas puses pārrunāja arī jautājumus, kas skar Irākas krīzes noregulējumu un Latvijas dalību miera uzturēšanas operācijās.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!