• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 15.aprīlī, Centrālās vēlēšanu komisijas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2003., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/73927

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar papildinājumu goda biedru rindā

Vēl šajā numurā

16.04.2003., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 15.aprīlī, Centrālās vēlēšanu komisijas sēdē

C8.JPG (21726 bytes) C7.JPG (21120 bytes)

Vakar, 15.aprīlī, CVK sēdē: Valda Eilande, Kristīne Kurzemniece, Sniedze Sproģe, Sigords Stradiņš; Pauls Strazdiņš, Daina Medne, Juris Kokins un Aivars Berķis

C3.JPG (15087 bytes) C4.JPG (15840 bytes)
Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars sveic jaunievēlēto komisijas sekretāri Kristīni Kurzemnieci un CVK priekšsēdētāja vietnieku Sigordu Stradiņu
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) vakar, 15. aprīlī, savā pirmajā sēdē ievēlēja komisijas priekšsēdētāja vietnieku un sekretāru.

Par CVK priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts Sigords Stradiņš (partija “Jaunais laiks”), par CVK sekretāri — līdzšinējā komisijas sekretāre Kristīne Kurzemniece (TB/LNNK). Gan S.Stradiņa, gan K.Kurzemnieces ievēlēšanu amatos atbalstīja visi komisijas locekļi.

Jaunievēlētais CVK priekšsēdētāja vietnieks S.Stradiņš dzimis 1972. gadā Rīgā. 2002. gadā Latvijas Universitātē ieguvis sociālo zinātņu bakalaura grādu vadībzinātnē, šobrīd studē Latvijas Universitātē starptautiskā biznesa vadības maģistrantūrā. Līdz ievēlēšanai par CVK priekšsēdētāja vietnieku bijis 8. Saeimas deputātu E.Škapara un I.Ostrovskas palīgs.

K.Kurzemniece dzimusi 1974. gadā Tukumā, ieguvusi jurista specialitāti Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. K.Kurzemniece bijusi CVK locekle kopš 1995. gada, bet kā komisijas sekretāre piedalījusies 8. Saeimas vēlēšanu, 2001. gada pašvaldību vēlēšanu, kā arī vairāku parakstu vākšanu un tautas nobalsošanas par apturētu likumu “Grozījumi likumā “Par valsts pensijām”” organizēšanā.

Galvenie CVK priekšsēdētāja vietnieka pienākumi ir aizstāt CVK priekšsēdētāju viņa prombūtnes laikā un izpildīt CVK priekšsēdētāja rīkojumus un darba uzdevumus. Savukārt CVK sekretāra pienākumos ietilpst CVK lēmuma projektu un citu dokumentu izstrādāšana un noformēšana, komisiju sēžu sagatavošana, atbildēšana uz fizisko un juridisko personu iesniegumiem vai sūdzībām, kā arī citu ar vēlēšanām, tautas nobalsošanu vai likuma ierosināšanu saistīto pienākumu organizēšana. Piemēram, Saeimas vēlēšanās CVK sekretārs ir atbildīgs par deputātu kandidātu sarakstu pieņemšanu.

Jaunievēlētās CVK amatpersonas savu darbu jaunajos amatos sāks jau šodien.

 

Kristīne Bērziņa, CVK priekšsēdētāja palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!