• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 22. aprīlī, Ministru kabineta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2003., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74031

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas gatavību dalībai NATO

Vēl šajā numurā

23.04.2003., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 22. aprīlī, Ministru kabineta sēdē

Akceptēts rīkojums “Par tehnisko ekspertu sabiedrības ar ierobežotu atbildību “TÜV Nord Baltik” inspekcijas pilnvarošanu liftu pārbaudēm un atsevišķu transportējamo spiedieniekārtu inspicēšanai”.

Saskaņā ar likuma “Par atbilstības novērtēšanu” 6.pantu un likuma “Par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību” 7.pantu tehnisko ekspertu sabiedrība ar ierobežotu atbildību “TÜV Nord Baltik” inspekcija pilnvarota: veikt liftu daļējo tehnisko, pilno tehnisko, ārpuskārtas tehnisko pārbaudi un pārbaudi liftu lietošanas laika (resursa) pagarināšanai saskaņā ar Ministru kabineta 2001.gada 19.jūnija noteikumiem Nr.260 “Liftu drošības un tehniskās uzraudzības noteikumi”, inspicēt 2. un 3.klases vielu pārvadāšanai paredzētās III kategorijas transportējamās spiedieniekārtas (cisternas konteinerus, autocisternu cisternas un mobilās cisternas) saskaņā ar Ministru kabineta 2002.gada 18.jūnija noteikumiem Nr.234 “Noteikumi par transportējamām spiedieniekārtām”.

 

Akceptēts rīkojums “Par bezpeļņas organizācijas sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Latvijas rūpnieku tehniskās drošības ekspertu apvienība” Latvijas—Vācijas TÜV Berlīnes Brandenburgas kopuzņēmuma Bīstamo iekārtu daļas pilnvarošanu liftu pārbaudēm”.

Saskaņā ar likuma “Par atbilstības novērtēšanu” 6.pantu un likuma “Par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību” 7.pantu bezpeļņas organizācijas sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Latvijas rūpnieku tehniskās drošības ekspertu apvienība” Latvijas–Vācijas TÜV Berlīnes Brandenburgas kopuzņēmuma Bīstamo iekārtu daļa pilnvarota veikt liftu daļējo tehnisko, pilno tehnisko, ārpuskārtas tehnisko pārbaudi un pārbaudi lifta lietošanas laika (resursa) pagarināšanai saskaņā ar Ministru kabineta 2001.gada 19.jūnija noteikumiem Nr.260 “Liftu drošības un tehniskās uzraudzības noteikumi”.

 

Akceptēts rīkojums “Par bezpeļņas organizācijas valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Lauksaimniecības tehnikas sertifikācijas un testēšanas centrs” pilnvarošanu atsevišķu mašīnu atbilstības novērtēšanai”.

Saskaņā ar likuma “Par atbilstības novērtēšanu” 6.pantu bezpeļņas organizācija valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Lauksaimniecības tehnikas sertifikācijas un testēšanas centrs” Atbilstības novērtēšanas nodaļa pilnvarota veikt ceļu būvniecībā, kravu pacelšanā un cilvēku celšanā augstāk par 3 m izmantojamo mašīnu tipa pārbaudi saskaņā ar Ministru kabineta 2000.gada 30.maija noteikumiem Nr.186 “Noteikumi par mašīnu drošību”.

 

Akceptēts rīkojums “Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Jadzis” pilnvarošanu liftu pārbaudēm”.

Saskaņā ar likuma “Par atbilstības novērtēšanu” 6.pantu un likuma “Par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību” 7.pantu sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Jadzis” pilnvarota veikt liftu daļējo tehnisko, pilno tehnisko, ārpuskārtas tehnisko pārbaudi un pārbaudi liftu lietošanas laika (resursa) pagarināšanai saskaņā ar Ministru kabineta 2001.gada 19.jūnija noteikumiem Nr.260 “Liftu drošības un tehniskās uzraudzības noteikumi”.

 

Akceptēts rīkojums “Par Administratīvi teritoriālās reformas padomi”.

Saskaņā ar Administratīvi teritoriālās reformas likuma 17.panta pirmo daļu izveidota Administratīvi teritoriālās reformas padome. Par padomes priekšsēdētāju iecelts Ivars Gaters — reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs, par padomes locekļiem iecelti: J.Dimitrijevs — Jēkabpils rajona Viesītes pilsētas domes priekšsēdētājs; A.Elksnītis — Dobeles rajona padomes priekšsēdētājs; J.Kārkliņš — Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības politikas departamenta direktors; V.Kvetkovskis — Valsts zemes dienesta ģenerāldirektora vietnieks; G.Laicāns — Talsu rajona Dundagas pagasta padomes priekšsēdētājs; U.Lakševics — Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks; Ņ.Rakstiņa — Zemkopības ministrijas Lauku attīstības departamenta direktore; J.Ruško — Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks; U.Sesks — Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs; V.Staņa — Valmieras rajona Bērzaines pagasta padomes priekšsēdētājs; U.Strazds — Liepājas rajona Durbes novada domes priekšsēdētājs; J.Teikmanis — Bauskas pilsētas domes deputāts; M.Timermanis — Cēsu rajona Amatas novada domes priekšsēdētājs; B.Tisenkopfa — Finanšu ministrijas Budžeta departamenta Pašvaldību finansiālās darbības uzraudzības nodaļas vadītāja; A.Zābers — reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra padomnieks.

Noteikts, ka padome darbojas saskaņā ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra — padomes priekšsēdētāja — apstiprinātu nolikumu.

 

Akceptēti noteikumi “Grozījums Ministru kabineta 2002.gada 16.jūlija noteikumos Nr.300 “Noteikumi par informācijas institūcijām attiecībā uz reglamentētajām profesijām””.

Grozījums paredz noteikt, ka informācijas institūcija dzelzceļa transporta jomā reglamentētajām profesijām ir Dzelzceļa tehniskā inspekcija.

 

Akceptēts rīkojums “Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 7.maija rīkojumā Nr.224 “Par Latvijas Republikas pilnvarotajiem robežas pārstāvjiem””.

Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes priekšnieks Ēvalds Mekšs iecelts par Latvijas Republikas pilnvaroto robežas pārstāvi uz Latvijas Republikas un Baltkrievijas Republikas valsts robežas.

Valsts robežsardzes koledžas Robežsargu skolas priekšnieks Jānis Kononovs iecelts par Latvijas Republikas pilnvaroto robežas pārstāvi uz Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas robežlīnijas.

Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes priekšnieks Arvīds Liepiņš iecelts par Latvijas Republikas pilnvarotā robežas pārstāvja uz Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas robežlīnijas vietnieku.

 

Akceptēts rīkojums “Par maksātnespējīgo likvidējamo uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) darbinieku prasījumu apmierināšanu”, kurš paredz saskaņā ar likuma “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju” 6.panta trešo daļu un Ministru kabineta 2002.gada 16.jūlija noteikumu Nr.310 “Maksātnespējīgo uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) darbinieku prasījumu apmierināšanas kārtība” 8.punktu atļaut Privatizācijas aģentūrai no valsts īpašuma objektu privatizācijā gūtajiem ienākumiem piešķirt naudas līdzekļus 234517,19 latu apmērā maksātnespējīgo likvidējamo uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību): maksātnespējīgā likvidējamā sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Megatrons”; maksātnespējīgais likvidējamais Daugavpils pašvaldības uzņēmums “Daugavpils remonta–celtniecības uzņēmums”; maksātnespējīgā likvidējamā akciju sabiedrība “Rīgas adītājs”; maksātnespējīgā likvidējamā sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Teika–Trio” darbinieku prasījumu apmierināšanai.

 

Akceptēti noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumos Nr.34 “Naturalizācijas iesniegumu pieņemšanas un izskatīšanas kārtība””.

Saskaņā ar Pilsonības likuma 12.panta pirmās daļas 6.punktu un 18.pantu viens no naturalizācijas nosacījumiem ir solījuma došana par uzticību Latvijas Republikai. Spēkā esošajā Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumu Nr.34 “Naturalizācijas iesniegumu pieņemšanas un izskatīšanas kārtība” redakcijā ir noteikts, ka uz solījuma došanu pilsonības pretendentu uzaicina pēc Pilsonības likumā noteikto zināšanu pārbaužu nokārtošanas. Noteikumi paredz, ka solījumu par uzticību Latvijas Republikai persona parakstīs uzreiz pēc naturalizācijas iesnieguma iesniegšanas. Tādējādi tiks vienkāršots un saīsināts naturalizācijas process, jo pilsonības pretendentam solījuma parakstīšanai nebūs papildus jāierodas Naturalizācijas pārvaldē.

Papildināti nosacījumi, kad Naturalizācijas pārvaldes priekšnieks pieņem lēmumu par naturalizācijas atteikumu, ja: līdz rīkojuma par attiecīgā pretendenta uzņemšanu Latvijas pilsonībā pieņemšanai kļūst zināms, ka Pilsonības likumā noteikto zināšanu pārbaudi ir kārtojusi vai mēģinājusi kārtot cita persona, nevis pretendents, kuram tika izsniegts norīkojums pārbaudes kārtošanai; līdz rīkojuma par attiecīgā pretendenta uzņemšanu Latvijas pilsonībā pieņemšanai kļūst zināms, ka pretendents, kārtojot Pilsonības likumā noteikto zināšanu pārbaudi, ir pārkāpis pārbaudes noteikumus.

 

Akceptēti noteikumi “Grozījums Ministru kabineta 1999.gada 2.februāra noteikumos Nr.33 “Noteikumi par latviešu valodas prasmes un Latvijas Republikas Satversmes pamatnoteikumu, valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaudi personām, kuras vēlas iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā””.

Grozījums paredz izslēgt iespēju atkārtoti kārtot latviešu valodas prasmes un Latvijas Republikas Satversmes pamatnoteikumu, valsts himnas teksta un Latvijas vēstures zināšanu pārbaudi gadījumā, ja pretendents, kārtojot pārbaudi, ir pārkāpis pārbaudes noteikumus (spēkā esošajā redakcijā ir noteikts, ka iepriekšminētajā gadījumā pretendentam ir tiesības kārtot pārbaudi atkārtoti, turpinot uzsākto naturalizācijas procesu).

Šis grozījums ir nepieciešams, jo grozījums noteikumos “Naturalizācijas iesniegumu pieņemšanas un izskatīšanas kārtība” paredz, ka jāpieņem lēmums par naturalizācijas atteikumu, ja līdz rīkojuma par attiecīgā pilsonības pretendenta uzņemšanu Latvijas pilsonībā pieņemšanai kļūs zināms, ka Pilsonības likumā noteikto zināšanu pārbaudi ir kārtojusi vai mēģinājusi kārtot cita persona, nevis pretendents, kuram tika izsniegts norīkojums pārbaudes kārtošanai, vai arī ja pretendents, kārtojot pārbaudi, ir pārkāpis pārbaudes noteikumus.

Personām, kurām iepriekšminētajos gadījumos tiks atteikta naturalizācija, netiks pilnībā liegtas tiesības iegūt Latvijas pilsonību, jo saskaņā ar Pilsonības likuma 12.panta sesto daļu personas, kuru iesniegumi pilsonības jautājumos noraidīti (piemēram, atteikta naturalizācija), var tos iesniegt atkārtoti gadu pēc šā lēmuma pieņemšanas.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!