• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas gatavību dalībai NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2003., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74068

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par militāro atašeju un pārstāvi NATO

Vēl šajā numurā

23.04.2003., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas gatavību dalībai NATO

Aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis 17.aprīlī tikās ar Amerikas Savienoto Valstu Senāta Ārlietu komitejas vecāko padomnieku Maiklu Halcelu.

ASV amatpersona atzinīgi novērtēja Latvijas aizsardzības sistēmas attīstību ceļā uz NATO un Latvijas plānus nākotnē izveidot skaitliski nelielus bruņotos spēkus ar attīstītām specializētajām militārajām vienībām. ASV atvēl lielu lomu ar informācijas drošību saistītiem jautājumiem — Maikls Halcels pauda pārliecību, ka Latvija veiksmīgi spēs īstenot drošības dienestu reformu.

Pārrunāta Latvijas Nacionālo bruņoto spēku reforma, kā arī ar Irākas krīzi saistītie jautājumi. M. Halcels pateicās par Latvijas atbalstu Irākas krīzes risinājumam, kā arī pozitīvi novērtēja Saeimas lēmumu par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību dalību starptautiskajā miera nodrošināšanas un humānajā operācijā starptautiskās koalīcijas sastāvā Persijas līča reģionā.

M. Halcels apmeklēja mobilo strēlnieku mācību centru Ādažos, 1.sauszemes kājnieku bataljonu, nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolu, kā arī Jūras spēku mācību centru Liepājā, ūdenslīdēju skolu un karakuģu flotiles reģionālā atbalsta bāzi. Šo vienību apmeklējuma laikā ASV amatpersona atzīmēja, ka Latvijas specializēto militāro vienību gatavība piedalīties starptautiskajās operācijās norāda uz valsts gatavību dalībai NATO.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!