• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ģeodēzisko zīmju albuma lietošanas instrukcijas apstiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.2003., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74097

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts galvenā pārtikas un veterinārā inspektora rīkojums Nr.103

Par importa pagaidu aizliegumu no Eritrejas

Vēl šajā numurā

24.04.2003., Nr. 62

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts zemes dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 92

Pieņemts: 14.02.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts zemes dienesta rīkojums Nr.92

Rīgā 2003.gada 14.februārī

Par Latvijas ģeodēzisko zīmju albuma lietošanas instrukcijas apstiprināšanu

Pamatojoties uz likuma “Par LR Valsts zemes dienestu” 2.panta 6., 15. un 19 punktā noteiktajiem uzdevumiem un saskaņā ar LR Valsts zemes dienesta 2002.gada 11.oktobra rīkojumu Nr.388 “Par Latvijas ģeodēzisko zīmju albumu”, nosaku:

1.Apstiprināt Latvijas ģeodēzisko zīmju albuma lietošanas instrukciju (pielikumā).

2.Latvijas ģeodēzisko zīmju albuma instrukcija stājas spēkā ar rīkojuma parakstīšanas dienu un turpmāk ir lietojami tikai ar 2002.gada 11.oktobra rīkojumu Nr.388 apstiprinātie Latvijas ģeodēzisko zīmju tipu nosaukumi.

3.LR VZD Ģeodēzijas pārvaldei nodrošināt šī rīkojuma un apstiprinātās instrukcijas publicēšanu “Latvijas Vēstnesī” un Latvijas ģeodēzisko zīmju albuma publicēšanu Valsts zemes dienesta interneta mājas lapā www.vzd.gov.lv (sadaļā aktualitātes/normatīvie materiāli).

4.Atbildīgais par rīkojuma izpildi ir Ģeodēzijas pārvaldes direktors J.Kaminskis.

5.Kontroli par rīkojuma izpildi uzdot Iekšējā audita departamentam.

Valsts zemes dienesta ģenerāldirektors G. Grūbe

 

Pielikums

2002.gada Latvijas ģeodēzisko zīmju albuma lietošanas instrukcija

Ar šo instrukciju tiek noteikta 2002.gada 11.oktobrī ar LR Valsts zemes dienesta rīkojumu Nr.388 apstiprinātā Latvijas ģeodēzisko zīmju albuma lietošanas kārtība.

Albums paredzēts ģeodēzisko punktu nostiprinājuma raksturošanai, sastādot ģeodēziskos dokumentus. Albums satur Latvijas teritorijā ierīkoto grunts un sienas ģeodēzisko zīmju rasējumus. Katram zīmes rasējumam piešķirts unikāls nosaukums — tipa kods. Koda veidošanas princips dots albuma paskaidrojuma rakstā, bet albuma kārtojuma princips - satura rādītājā. Zīmju ārējā noformējuma elementu rasējumus albums nesatur.

Ar albuma stāšanos spēkā tiek atcelti agrāk lietotie zīmju tipu nosaukumi. Sākot ar 2003.gadu, dokumentos lietojami tikai šī albuma tipu nosaukumi.

Lietojot albumu, jāievēro sekojošais:

1.Albums satur rasējumus, kuriem atbilstošas zīmes ierīkotas no 19.gs. beigām līdz 2002.gadam un atspoguļo g.k. pagātnē lietotās zīmju konstrukcijas.

2.Izgatavojot un ierīkojot jaunas zīmes, jāvadās no zīmju rasējumiem ģeodēzisko darbu tehniskajos projektos un spēkā esošās VZD instrukcijās un noteikumos. Poligonometrijas instrukcijas (VZD, 1995) 7.pielikumā parādītās grunts zīmes atbilst albuma tipiem g1-001 un g1-087.

3.Zīmju rasējumi jāievieto punktu krokos, bet tipu nosaukumi — katalogu, apsekošanas sarakstu u. c. dokumentu tabulās ailē ar nosaukumu “Zīmes tips”.

4.Lai raksturotu agrākos gados nostiprinātos grunts punktus, jāmeklē rasējumi arhīvu dokumentos. Pēc zīmes materiāla, konstrukcijas un izmēru intervāla jāatrod analogs tips albumā. Sienas zīmju tipa noskaidrošanai pietiek zināt redzamās daļas konstrukciju un uzrakstu uz tās.

5.No jauna ierīkoto zīmju rasējumos izmēri un nostiprināšanas dziļums jāparāda pēc faktiskā stāvokļa. Tipu albumā atrod kā 4.punktā.

6.Ja apsekotās esošās vai no jauna ierīkotās zīmes konstrukcijai un/vai izmēriem albumā nav atrodams analogs, ģeodēzisko darbu izpildītājam jāiesniedz Ģeodēzijas pārvaldei zīmes rasējums ar materiāla raksturojumu un izmēriem albuma papildināšanai un jauna tipa koda ieviešanai. Zīmes ierīkošanas dziļuma atšķirība no albumā dotās nav pamats jauna tipa ieviešanai.

 

“Latvijas Vēstneša” redakcijā saņemts 14.04.2003.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!