• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par topošajiem valsts dokumentiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2003., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74229

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.1

Daugavpils pilsētas ielu un laukumu nosaukumu, ēku un dzīvokļu norādes kārtība

Vēl šajā numurā

25.04.2003., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par topošajiem valsts dokumentiem

Valsts sekretāru 24.aprīļa sanāksmē

Aizsardzības ministrija pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Kuģu kontroles, pārbaudes un aizturēšanas kārtība Latvijas ūdeņos”.

Noteikumu projekts izstrādāts atbilstoši Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likuma 44.panta otrā daļā noteiktajam, ka Ministru kabinets nosaka kuģu kontroles, pārbaudes un aizturēšanas kārtību Latvijas ūdeņos.

Noteikumu projekts nosaka kārtību, kādā Krasta apsardze atbilstoši savai kompetencei veic kontroli, kā tiek ievēroti normatīvie akti un starptautiskās tiesību normas, kas nosaka Latvijas Republikas ūdeņu izmantošanas kārtību, un var kontrolēt, pārbaudīt un aizturēt peldlīdzekļus Latvijas Republikas jurisdikcijā esošajos ūdeņos.

Noteikumus piemēro visiem Latvijas Kuģu reģistrā iekļautajiem peldlīdzekļiem neatkarīgi no to atrašanās vietas, ārvalstu kuģiem, kuri atrodas Latvijas ūdeņos, un visām fiziskajām un juridiskajām personām, kā arī citiem tiesību subjektiem saistībā ar jūras drošību un Latvijas ūdeņu izmantošanas kārtību.

Krasta apsardzes darbība, veicot peldlīdzekļu kontroli, pārbaudi un aizturēšanu, tiks organizēta, ievērojot likumību, humānismu, cilvēka tiesības, atklātumu, vienvadību un balstoties uz sabiedrības atbalstu.

Noteikts, ka Krasta apsardzes personālsastāvs ir valsts amatpersonas, kuras, pildot dienesta pienākumus, savas kompetences ietvaros pārstāvēs Latvijas Republikas intereses.

Noteikumu projekts nodots saskaņošanai Tieslietu, Finanšu, Ārlietu, Satiksmes, Iekšlietu, Vides, Kultūras ministrijā, Eiropas integrācijas birojā, Ģenerālprokuratūrā, Valsts kancelejā.

 

 

Finanšu ministrija pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Iekšējo auditoru sertifikācijas kārtība”.

Ministru kabineta noteikumu projekts “Iekšējo auditoru sertifikācijas kārtība” ir izstrādāts saskaņā ar Iekšējā audita likuma 13.panta piekto daļu.

Noteikumu projekts nosaka iekšējo auditoru sertifikācijas kārtību divos līmeņos, saņemot attiecīgi pirmā vai otrā līmeņa sertifikātu. Saskaņā ar šo projektu ir paredzēts ieviest divu līmeņu sertifikācijas sistēmu valsts pārvaldē strādājošiem iekšējiem auditoriem.

Pirmā līmeņa sertifikāts apliecina auditora zināšanas iekšējā audita veikšanā, tai skaitā iekšējā audita plānošanā, darba metožu piemērošanā un pārbaužu veikšanā, tomēr atsevišķos iekšējā audita posmos ir nepieciešama cita auditora uzraudzība.

Otrā līmeņa sertifikāts apliecina auditora prasmi plānot un patstāvīgi veikt iekšējo auditu, izvēlēties un piemērot darba metodes, kā arī pieredzi iekšējā audita vadīšanā un uzraudzībā, iekšējā audita stratēģisko un gada plānu izstrādē.

Noteikumu projektā ietverti secīgi darbības posmi, kas nepieciešami auditoram pirmā vai otrā līmeņa sertifikāta iegūšanai. Atrunāta pieteikšanās sertifikāta saņemšanai, zināšanu novērtējuma saņemšana, pārbaudes darba sagatavošanas un aizstāvēšanas kārtība, Sertifikācijas komisijas izveidošanas un darbības pamatprincipi.

Noteikumu projekts nodots saskaņošanai visās ministrijās, Ministru prezidenta biedra birojā, īpašu uzdevumu ministru sekretariātos, Eiropas integrācijas birojā, Ģenerālprokuratūrā, Valsts kontrolē, Valsts kancelejā; saskaņojumi jāiesniedz līdz 2.maijam.

 

 

Finanšu ministrija pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 8.oktobra noteikumos Nr.454 “Iedzīvotāju reģistrā iekļauto ziņu aktualizēšanas kārtība””.

Ministru kabineta noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 8.oktobra noteikumos Nr.454 “Iedzīvotāju reģistrā iekļauto ziņu aktualizēšanas kārtība”” izstrādāts sakarā ar Imigrācijas likuma un Dzīvesvietas deklarēšanas likuma spēkā stāšanos un grozījumiem Civillikumā.

Noteikumu projektā noteikta jauna Iedzīvotāju reģistrā iekļauto ziņu aktualizēšanas kārtība par personas dzīvesvietu un uzturēšanās atļauju izsniegšanu, reģistrēšanu un anulēšanu, kā arī aizgādības un aprūpes tiesību atņemšanu un atjaunošanu.

Noteikumu projekts nodots saskaņošanai Tieslietu, Finanšu, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Ekonomikas, Kultūras, Labklājības, Satiksmes ministrijā.

 

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija pieteica izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu “Mājokļu attīstības konsultatīvās padomes nolikums”.

Noteikumu projekts paredz apstiprināt nolikumu par Mājokļu attīstības konsultatīvo padomi, kur sadarbībai mājokļu jautājumos apvienojas valsts un pašvaldību, kā arī dažādas juridiskās personas, tai skaitā nevalstiskās un sabiedriskās organizācijas.

Noteikumu projekts nodots saskaņošanai Tieslietu, Finanšu, Ārlietu, Ekonomikas, Labklājības, Izglītības un zinātnes, Vides, Aizsardzības ministrijā, Latvijas Pašvaldību savienībā, Nevalstisko organizāciju centrā, Valsts kancelejā.

Aivis Freidenfelds, Valsts kancelējas Komunikācijas departamenta vadītāja vietnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!