• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par palīdzību Irākas tautai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2003., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74231

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Latvijas Bankas noteiktie valūtas un zelta kursi šajā nedēļā (21.4.2003. - 27.4.2003.)

Vēl šajā numurā

25.04.2003., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par palīdzību Irākas tautai

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze uzskata, ka iespējamā humānā palīdzība Irākas iedzīvotājiem būtu jāsniedz, izmantojot Latvijas produktus.

Jau ziņots, ka pēc premjera Einara Repšes priekšlikuma valdība atlika lemšanu par Ārlietu ministrijas rosināto jautājumu par 58 100 latu piešķiršanu kā palīdzību Irākas civiliedzīvotājiem. Ārlietu ministrija ieteica vienoties ar Latvijas Sarkano Krustu, lai šo naudu pārskaitītu Starptautiskajai Sarkanā Krusta komitejai. Savukārt zemkopības ministrs uzskata, ka minētie naudas līdzekļi būtu izmantojami daudz lietderīgāk - par minēto summu nosūtot uz kara izpostīto Irāku Latvijā ražotus pārtikas produktus.

“Mēs pagaidām neesam bagāta valsts, tādēļ daudz pareizāk būtu palīdzēt irākiešiem, nosūtot viņiem mūsu produktus, piemēram, konservus vai sauso pienu,” uzskata M.Roze. “Es domāju, ka mums jāpalīdz trūkumcietējiem Irākā, taču esmu pārliecināts, ka Latvijā ražotie pārtikas produkti būs irākiešiem tikpat noderīgi kā amerikāņu vai britu pārtikas paciņas.”

Ministrs aicinās kolēģus valdībā, izskatot šo jautājumu, domāt gan par Irākas civiliedzīvotāju, gan Latvijas ražotāju interesēm, lai maksimāli racionāli izmantotu iespējamos valdības piešķirtos līdzekļus.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!