• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par akcīzes preču tirdzniecību tirgos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2003., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74232

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par palīdzību Irākas tautai

Vēl šajā numurā

25.04.2003., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par akcīzes preču tirdzniecību tirgos

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze izteicis atbalstu Iekšlietu ministrijas ierosinājumam par akcīzes preču tirdzniecības aizliegumu tirgos. “Es uzskatu, ka Gulbja kunga ierosinājums ir noteikti atbalstāms,” uzsver zemkopības ministrs, “jo tirgi – tāpat kā tas ir visā civilizētajā pasaulē - domāti lauksaimniecības preču tirdzniecībai, nevis kontrabandas cigarešu, alkohola un nezināmas izcelsmes drēbju pārdošanai.”

Iepazīstoties ar iekšlietu ministra Māra Gulbja ierosinājumu par akcīzes preču tirdzniecības aizliegumu tirgos, zemkopības ministrs uzsver vairākus šāda pasākuma ieviešanas plusus: “Pirmkārt, šāds aizliegums krietni atvieglotu cīņu pret kontrabandu. Otrkārt, tirgi atgrieztos pie to sākotnējās būtības – lauksaimniecības preču, galvenokārt Latvijā ražotu produktu, tirdzniecības. Un, treškārt, tas ļautu ievērojami palielināt mūsu pašu lauksaimnieku iespējas savas produkcijas noietam, jo nav jau nekāds noslēpums, ka tirgos pašmāju produkcijai tiek atvēlēta maza vieta, kamēr cigarešu un alkohola pārdošana plešas plašumā.”

Zemkopības ministrija izstrādās arī savus priekšlikumus M.Gulbja ierosinājuma īstenošanai un ir gatava sadarboties, lai cīnītos ar kontrabandas problēmu. “Protams, es apzinos, ka būtībā šis lēmums ir cīņa ar jau valstī ievesto kontrabandu,” skaidro M.Roze, “un cīņa ar kontrabandu jāsāk uz robežas, taču veiksmīgs šo problēmu risinājums atkarīgs arī no iespējamās kontrabandas produkcijas noieta vietu likvidācijas. Un tirgus sistēmas sakārtošana ir viens no veidiem, kā cīnīties ar kontrabandu.”

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!