• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rātsnama celtniecību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2003., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74233

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par akcīzes preču tirdzniecību tirgos

Vēl šajā numurā

25.04.2003., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rātsnama celtniecību

Saistībā ar Latvijas Republikas Ministru prezidenta Einara Repšes izteikumiem Latvijas Radio par Rātsnama mēbeļu iegādi un iespējamo Rīgas domes vadības atlaišanu Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs vēlas informēt, ka viņš daudzkārt ir uzsvēris kļūdas Rātsnama būvniecībā, vairākos aspektos apšaubāmo lietderību un bieži vien pārmērīgo dārdzību. Diemžēl kārtējo reizi jāatgādina, ka Rātsnama projekts tika izstrādāts un apstiprināts iepriekšējā domes sasaukuma laikā, kuram par to ir jāuzņemas atbildība.

Tomēr nākas atzīt, ka Rātsnama nepabeigšana ir neiespējama divu apsvērumu dēļ: pirmkārt, tāpēc ka šajā gadā Rīgas domei saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu ir jāatbrīvo un jānodod Ārlietu ministrijas vajadzībām pašreizējā ēka Valdemāra ielā 3; otrkārt, tāpēc ka projekta apturēšana un konservācija tā pašreizējā stadijā izmaksātu vairāk nekā ēkas pabeigšana sākotnējā variantā.

Diemžēl kārtējo reizi šā sasaukuma Rīgas dome ir situācijā, ka tai jāuzņemas atbildība par iepriekšējā sasaukuma domes lēmumiem. Līdzīgi tas ir bijis gan ar pilsētas kanāla rekonstrukciju un tās izmaksām, gan ar finanšu sistēmu, kuru gadiem ilgi bija veidojusi Finanšu departamenta vadība, gan vairākām skandalozām jaunbūvēm Vecrīgā un pilsētas centrā.

Rīgas domes priekšsēdētājs vēlas informēt Ministru prezidentu, ka viņš personīgi ir vairākkārt ticies gan ar Rātsnama celtniekiem, gan mēbeļu piegādes konkursā uzvarējušajām firmām un panācis būtiskus cenu samazinājumus Rātsnama izmaksās. Runājot par mēbeļu iegādi, jāatzīmē, ka neviens līgums ar konkursā uzvarējušajām firmām vēl nav noslēgts. Turpinās sarunas par maksimāli iespējamo līdzekļu ekonomiju Rātsnama interjeru iegādei.

Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs ir pārsteigts, dzirdot Einara Repšes izteikumus par iespējamo domes vadības atcelšanu. Rīgas dome ir vēlēta institūcija, kurai ir likumā dotas tiesības un noteikti pienākumi. Rīgas domes sadarbība ar pašreizējo valdību, G.Bojāra vērtējumā, līdz šim bija uzskatāma par konstruktīvu un vērstu uz lietišķu sadarbību valsts un pašvaldības iedzīvotāju interesēs.

Saistībā ar iepriekšminēto Rīgas domes priekšsēdētājs G.Bojārs uzskata, ka ir nepieciešamas Ministru prezidenta un galvaspilsētas pašvaldības vadītāja regulāras tikšanās, lai pārrunātu pašreizējo situāciju un novērstu līdzīgus pārpratumus, kas radušies vai var rasties starp Rīgas domi un Ministru prezidentu.

Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!