• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zaļo ceļu celulozes rūpnīcai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2003., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74267

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas asambleju un Ziemeļu padomi

Vēl šajā numurā

29.04.2003., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zaļo ceļu celulozes rūpnīcai

Celulozes rūpnīcas izbūve Jēkabpils rajona Ozolsalā kaitējumu apkārtējai videi nenodarīs — modernās tehnoloģijas nodrošinās, ka visu kaitīgo vielu koncentrācija būs «ievērojami zem tā līmeņa, kas varētu izsaukt negatīvu ietekmi». Ja Ietekmes uz vidi novērtējuma valsts birojs apstiprinās šīs “Baltic Pulp” pasūtītā vides pētījuma atziņas, no sabiedrības interešu viedokļa būs pazudis būtiskākais iemesls šaubām, vai Latvijā celulozes rūpnīcu vajag.

Nenoliedzami, ekonomiskajā ziņā celulozes rūpnīca, kas sola lielāko ārvalstu ieguldījumu Latvijā — nepilnu miljardu eiru, Latvijai ir izdevīga. Ja ietekmes uz vidi novērtējums ir labvēlīgs, pārējais — nosacījumi, ar kādiem projekts tiek īstenots, — tagad ir sarunās atrisināms jautājums. Skaidrs, ka mūsu interese šajās sarunās ir panākt, lai somu “Metsaliitto” savu kārtējo rūpnīcu uzbūvē šeit, bet investora interese būs iegūt labvēlīgus projekta īstenošanas nosacījumus. Jācer, ka valdības sarunvedēji, izvairoties no koksnes tirgu izkropļojošu saistību uzņemšanās, vienlaikus būs pretimnākoši un spēs piedāvāt somiem pietiekami vilinošus apstākļus šā lielā biznesa projekta realizēšanai Latvijā.

“DIENA”; pēc A. Braunas informācijas  “Celulozes rūpnīca jābūvē Latvijā”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!