• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Lattelekom" drīzumā gaidāmo revīziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2003., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74301

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pārdomātu ceļu citam pie cita

Vēl šajā numurā

29.04.2003., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Lattelekom” drīzumā gaidāmo revīziju

Ministru prezidents:

Ministru prezidents Einars Repše pagājušonedēļ nosūtījis vēstuli valsts kontrolierim Raitam Černajam ar lūgumu izskatīt iespēju veikt ārpuskārtas likumības un lietderības revīziju SIA “Lattelekom”. Šāds lūgums izteikts, pamatojoties uz Valsts kontroles (VK) likumu, saskaņā ar kuru VK var veikt revīziju uzņēmumā ar valsts kapitāla daļu (Latvijas Republikai pieder 51% no uzņēmuma “Lattelekom” daļām), kā arī ar nepieciešamību Latvijas pusei kā uzņēmuma līdzīpašniekam iegūt skaidru, objektīvu un aktuālu informāciju par uzņēmuma darbību, ņemot vērā apstākli, ka valdība apņēmusies iespējami ātri risināt domstarpības mierizlīguma sarunu ceļā ar otru “Lattelekom” īpašnieku “Tilts Communications”.

Minēto aktuālu darījis arī apstāklis, ka no Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības saņemta informācija par iespējamām nelikumībām uzņēmumā, kuru rezultātā samazinās SIA “Lattelekom” vērtība un līdz ar to valsts iespējas nākotnē gūt ieņēmumus uzņēmuma privatizācijas norisē.

Kristīne Jučkoviča, Ministru prezidenta palīdze preses jautājumos

Valsts kontrole:

Valsts kontrole (VK) vakar, 28. aprīlī, nosūtīja Ministru prezidentam Einaram Repšem vēstuli, kurā Ministru prezidents tiek informēts, ka VK ārpus kārtas veiks likumības un lietderības revīziju SIA „Lattelekom”. Vēstulē ietverts lūgums precizēt to jautājumu loku, kuriem Valsts kontrolei būtu jāpievērš īpaša uzmanība, veicot revīziju SIA „Lattelekom”. Tas nepieciešams, lai Valsts kontrole juridiski korekti varētu formulēt revīzijas uzdevumu un plānot uzdevuma veikšanai nepieciešamo revidentu skaitu un revīzijas termiņus.

Indira Ozola, valsts kontroliera padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!