• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Starptautiskā valūtas fonda labvēlīgo vērtējumu Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2003., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74504

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iekšējā tirgus aizsardzību

Vēl šajā numurā

06.05.2003., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Starptautiskā valūtas fonda labvēlīgo vērtējumu Latvijai

Starptautiskā valūtas fonda (SVF) izpilddirektoru valdes sēdē pagājušajā nedēļā izskatīts ziņojums par Latvijas tautsaimniecības attīstību, kā arī monetāro un fiskālo politiku. Šāds ziņojums top par katru SVF dalībvalsti tā saucamo IV panta konsultāciju ietvaros.

Izpilddirektori atzinīgi novērtēja Latvijas ekonomikas izaugsmi gan 2002.gadā, gan arī visos vairāk nekā desmit gados pēc neatkarības atgūšanas. Kā zināms, 2002.gadā Latvijas IKP pieauga par 6,1%, kas ir ļoti labs rādītājs. Norādīts, ka progress ir bijis iespējams, pateicoties stingrai makroekonomiskajai politikai un konsekventām strukturālajām reformām.

Tomēr SVF izpilddirektori uzsvēruši, ka lielākais Latvijas risks pašlaik ir iespējamās atkāpes no līdzšinējās stingrās fiskālās politikas, ņemot vērā šim gadam apstiprināto valsts budžeta likumu, kas paredz 3% deficītu no iekšzemes kopprodukta.

Pie Latvijas sasniegumiem SVF min dažādas jomas – gan stabilo valūtu latu, kas ir piesaistīts SDR valūtu grozam un nodrošina stabilitāti ārvalstu valūtas kursu svārstību laikā, gan arvien labāko banku un finanšu sektora uzraudzību un korupcijas apkarošanas pasākumus. Sanāksmē īpaši atzinīgi novērtēta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbības sākšana. Likumdošana korupcijas un nelegāli iegūto līdzekļu legalizēšanas novēršanai Latvijā atbilstot starptautiskajām normām, un tagad galvenais ir tās ieviešana praksē.

Kopumā Latvijas veiksmīgā makroekonomiskā politika, politiskās, institucionālās un strukturālās reformas ir nodrošinājušas mūsu valsts uzaicināšanu kļūt par divu nozīmīgu starptautisko institūciju – Eiropas Savienības un NATO – locekli, atzīmē SVF.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!