• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas iemaksām Eiropas Savienības budžetā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2003., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74505

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Minhenes forumu

Vēl šajā numurā

06.05.2003., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas iemaksām Eiropas Savienības budžetā

Latvija ir vienīgā Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts, kas sarunās ar Eiropas Komisiju (EK) panākusi samazinātas mūsu valsts iemaksas Eiropas Savienības 2004.gada budžetā.

Pagājušajā nedēļā notika Pašu resursu konsultatīvās komitejas(ACOR) sanāksme Briselē, kurā piedalījās un Latvijas intereses aizstāvēja Finanšu ministrijas pārstāvji.

Sanāksmē dalībvalstis ar EK vienojās par svarīgākajiem pieņēmumiem, kas saistīti ar dalībvalstu iemaksu ES budžetā aprēķināšanu – nacionālo kopieņēmumu (līdzīgs rādītājs kā nacionālais kopprodukts – pēc jaunākās terminoloģijas, ko lieto “Eurostat”) un pievienotās vērtības nodokļa (PVN) bāzi (apjoms, no kura tiek iekasēts pievienotās vērtības nodoklis, harmonizēts ar ES likumdošanu). Pēc šiem pieņēmumiem Eiropas Komisija noteiks dalībvalstu iemaksas ES budžetā.

Latvija vienīgā no visām kandidātvalstīm šajā sanāksmē panāca savu aprēķinu izmantošanu par 2004.gada PVN bāzi, ko mēs prognozējam ievērojami mazāku nekā Eiropas Komisija.

Tādēļ var cerēt, ka Latvijas iemaksas ES budžetā 2004.gadā būs aptuveni par 2 miljoniem eiro mazākas, nekā iepriekš prognozēts (iepriekš prognozētais apjoms bija 70 miljoni eiro). Savukārt Latvijai pieejamais ES struktūrfondu finansējums 2004.gadā būs aptuveni 270 miljoni eiro.

Precīzākus skaitļus par Latvijas iemaksām ES budžetā varēs uzzināt aptuveni šā gada vasarā, kad EK būs veikusi savus aprēķinus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!