• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Par Latvijas valsts apbalvojumu sistēmu, par Atzinības krustu un Viestura ordeni Pasniedzot akreditācijas vēstuli vēstniekam Bosnijā un Hercegovinā Mārtiņam Lācim Pasniedzot akreditācijas vēstuli vēstniekam pie Svētā Krēsla Albertam Sarkanam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2003., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74559

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ir svarīgi, lai mēs cienītu viens otru

Vēl šajā numurā

07.05.2003., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Par Latvijas valsts apbalvojumu sistēmu, par Atzinības krustu un Viestura ordeni

ORDENI1.JPG (20619 bytes)
Pirmdien, 5.maijā, Rīgas pilī: Triju Zvaigžņu ordeņa domes sekretāre Sarmīte Baumane, Ārlietu ministrijas Valsts protokola vadītājs Mārtiņš Perts, Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Numismātikas nodaļas vadītāja Māra Eihe, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Saeimas Juridiskās komisijas konsultants Einārs Punkstiņš, Saeimas Juridiskā biroja konsultante Lilita Vilsone, Latvijas Vēstures muzeja Numismātikas nodaļas vadītāja Kristīne Ducmane, Latvijas Kara muzeja direktora vietnieks zinātniskajā darbā Juris Ciganovs un Valsts prezidentes ārštata padomniece likumdošanas jautājumos Ivonna Allere
Foto: Juris Krūmiņš

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 5. maijā, Rīgas pilī tikās ar likumprojekta “Par valsts apbalvojumiem” izstrādes iniciatīvas grupu, lai pārspriestu darba grupas rezultātus valsts apbalvojumu sistēmas sakārtošanā un pilnveidošanā. 2001.gadā Valsts prezidente vērsās ar lūgumu Saeimā īstenot apbalvojumu sistēmas pilnveidi un vakar pauda gandarījumu un pateicību darba grupai par lielo darbu vēsturiskās pieredzes apkopošanā un mūsdienu prasību izvērtēšanā šajā jautājumā. V.Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka valsts apbalvojumam ir būtiska loma, izsakot pateicību pilsoņiem par ieguldījumu valsts labā.

Iniciatīvas grupas vadītāja, Saeimas Juridiskās komisijas vadītāja Solvita Āboltiņa informēja prezidenti, ka iespējamais likumprojekta variants ir pamatots uz Latvijas pirmā neatkarības laika normatīvajiem aktiem, kā arī ņemta vērā Igaunijas mūsdienu pieredze valsts apbalvojumu sistēmas īstenošanā. Prezidentes izvērtējumam iesniegtais likumprojekts paredz, ka valsts apbalvojumu sistēma tiktu papildināta ar Atzinības krustu un Viestura ordeni. Tajā arī paredzēts, ka tiks izveidots kanclera vadīts Ordeņa kapituls ar Valsts prezidenta vadošo lomu tajā, bet pārejas laikā tā funkcijas pildīs Triju Zvaigžņu ordeņa dome. Plānots, ka pēc likumprojekta izvērtēšanas Valsts prezidente to nosūtīs izskatīšanai Saeimā.

Iniciatīvas grupā ir pārstāvji no Saeimas Juridiskās komisijas un Juridiskā biroja, Ārlietu un Tieslietu ministrijas, Latvijas Kara, Latvijas Vēstures un Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja, kā arī Valsts prezidenta kancelejas.

Valsts prezidenta preses dienests

Pasniedzot akreditācijas vēstuli vēstniekam Bosnijā un Hercegovinā Mārtiņam Lācim

LACIS1.JPG (17890 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga 6. maijā pasniedza akreditācijas vēstuli Latvijas vēstniekam Bosnijā un Hercegovinā Mārtiņam Lācim. Vēstnieks sarunā informēja prezidenti par savu redzējumu uz Latvijas un Bosnijas un Hercegovinas divpusējo attiecību veidošanu, kā arī situāciju valstī un reģionā.

Pārrunātas arī aktualitātes Latvijas un Grieķijas divpusējā sadarbībā. Tā kā M.Lācis ir Latvijas Republikas vēstnieks arī Grieķijā, abas puses apspriedās par Grieķijas premjerministra vizīti Latvijā un Grieķijas ES prezidentūras jaunumiem.

 

Valsts prezidenta preses dienests

SARKANS1.JPG (20057 bytes)
Foto: Juris Krūmiņš

Pasniedzot akreditācijas vēstuli vēstniekam pie Svētā Krēsla Albertam Sarkanam

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 5.maijā Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstuli LR vēstniekam pie Svētā Krēsla Albertam Sarkanam.

Uzticot pildīt atbildīgos vēstnieka pienākumus, prezidente norādīja, ka attiecības ar Vatikānu ir arī sabiedriski būtiskas, ņemot vērā katoļticīgo skaitu Latvijā, Latgales kultūrvēsturi un to, ka valstij ir savs kardināls. V.Vīķe-Freiberga vēlēja A.Sarkanam sekmes tālāko Latvijas attiecību veidošanā ar Svēto Krēslu, risinot aktuālos garīgos un praktiskās dzīves jautājumus. Sarunā novērtēta tā loma, ko kristīgo vērtību apzināšana var sniegt sabiedrības labā. Prezidente lūdza nodot pāvestam Jānim Pāvilam II visa laba vēlējumus gaidāmajā dzimšanas dienā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!