• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tiesībām Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2003., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74568

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

07.05.2003., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tiesībām Eiropā

Ekonomikas ministrs Juris Lujāns 8. maijā Grieķijas pilsētā Eretrijā piedalīsies Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu un kandidātvalstu ministru diskusijā par patērētāju tiesību aizsardzības politiku. Pasākumā piedalīties un aktīvi iesaistīties viedokļu apmaiņā aicināti arī ES kandidātvalstu patērētāju tiesību aizsardzības nozares atbildīgie ministri. Darba vizīte Grieķijā ilgs no 7. līdz 9. maijam.

Tikšanās laikā ministri pārrunās 2003./2004.gada darba plānus patērētāju politikas jomā. Galvenā uzmanība tiks pievērsta ministru diskusijai par netaisnīgu komerciālo darbību novēršanu ES dalībvalstīs un kandidātvalstīs.

ES ir izstrādāta Zaļā grāmata par ES patērētāju aizsardzību. Kā viens no iespējamiem risinājumiem daudzām iekšējā tirgus problēmām tiek minēta direktīvas izstrāde par netaisnīgām komerciālajām darbībām. Netaisnīgas komerciālas darbības kropļo tirgu, jo neļauj patērētājam veikt pamatotu un informētu izvēli. Tās negatīvi ietekmē arī uzņēmējdarbības vidi, jo uzņēmēji cieš nopietnus zaudējumus savā uzņēmējdarbībā attiecībā pret to kompāniju, kas pārkāpusi likumu.

Latvijai kļūstot par ES pilntiesīgu dalībvalsti, šīs direktīvas pieņemšana būs nozīmīga gan mūsu uzņēmējiem, gan patērētājiem. Uzņēmējiem tā nodrošinās godīgu konkurenci, patērētājiem – savu tiesību aizsardzību.

Pašlaik netaisnīgas komerciālas darbības ES tiek reglamentētas tikai fragmentāri. Ministru tikšanās reizē tiks prezentēti arī Eiropas patērētāju sabiedrisko organizāciju konferences “ES noteikumi par patērētāju aizsardzību un to ieviešanu” secinājumi. Konference notiks 7. maijā – dienu pirms ministru diskusijas.

Iveta Balode, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!