• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Lielbritānijas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2003., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74623

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par reģistrēto bezdarba līmeni valstī

Vēl šajā numurā

08.05.2003., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Lielbritānijas sadarbību

6.maijā iekšlietu ministrs Māris Gulbis tikās ar Lielbritānijas Ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Endrū Tesorjēru.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi par korupcijas apkarošanas problēmām. Māris Gulbis informēja Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes vēstnieku, ka Valsts policijā tiek veidota speciāla nodaļa, kas nodarbosies ar korupcijas apkarošanu pašā policijā. Ministrs savukārt interesējās, kā šis darbs tiek organizēts Apvienotajā Karalistē. Vēstnieks pastāstīja, ka Lielbritānijā ir izveidota īpaša struktūrvienība, kurā darbojas visu tiesībsargājošo struktūru pārstāvji. Tās uzdevums ir nopietnu noziegumu atklāšana, tajā skaitā arī korupcijas apkarošana.

Ministrs uzsvēra, ka līdz šim Latvijas un Lielbritānijas tiesībsargājošajām iestādēm ir bijusi ļoti laba sadarbība. Piemēram, pērngad, kad Lielbritānijas speciālisti izglītoja Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbiniekus un arī praktiski piedalījās dažādās operācijās, ienākumi no akcīzes precēm strauji pieauga. Vēstnieks uzsvēra, ka šādas mācības un pieredzes apmaiņu arī turpmāk iespējams veikt, taču pašiem jāmeklē finansēšanas iespējas. Vēstnieks informēja, ka Lielbritānijas valdība ir gatava piedāvāt sadarbības programmas, lai palīdzētu risināt problēmas tiesībsargājošajās iestādēs.

Iekšlietu ministrijas preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!