• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Finanšu ministrijas un Pašvaldību savienības sarunām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2003., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74766

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas balvu zinātnē

Vēl šajā numurā

13.05.2003., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Finanšu ministrijas un Pašvaldību savienības sarunām

Ceturtdien, 8.maijā, notika Finanšu ministrijas sarunas ar Latvijas Pašvaldību savienību par budžeta un nodokļu jautājumiem. Finanšu ministrija pašvaldību pārstāvjiem sniedza informāciju par 2003.gada budžeta grozījumiem, 2004.gada budžeta veidošanas procedūru, kā arī par vairākiem ar nodokļiem saistītiem jautājumiem.

Finanšu ministrija informēja LPS pārstāvjus par 2003.gada budžeta grozījumiem un to paredzamo izskatīšanas grafiku Ministru kabinetā un Saeimā. Pašvaldības šajos grozījumos tieši skars papildus paredzētie līdzekļi mērķdotācijām pedagogu algu palielināšanai no 1.septembra (aptuveni 3,5 miljoni latu) un mērķdotācijas investīcijām (nedaudz mazāk nekā 5 miljoni latu). Finanšu ministrija arī apliecināja, ka Ministru kabinetā uz budžeta grozījumu izskatīšanu tiks iesniegta visa informācija par pašvaldību papildus pieprasītajiem līdzekļiem.

Paredzams, ka 2003.gada budžeta grozījumus Ministru kabinets galīgajā variantā varētu akceptēt jūnija sākumā un tad iesniegt Saeimā.

Finanšu ministrija sniedza arī detalizētu informāciju par 2004.gada budžeta veidošanas procedūru un paredzētajiem termiņiem. Tā, piemēram, saskaņā ar valdības rīkojumu paredzēts, ka ir jau sākusies ministriju izdevumu pārskatīšana, līdz maija vidum Finanšu ministrija sagatavos makroekonomiskās attīstības scenāriju, līdz jūlija vidum valdībā tiks iesniegti priekšlikumi par mērķa griestiem un speciālo budžetu kontrolskaitļiem, un 2004.gada budžeta projekta galavariants tiks iesniegts valdībā līdz 11.septembrim. Šajā procesā paralēli notiks sarunas ar Latvijas Pašvaldību savienību, gatavojot valdības un LPS vienošanās protokolu par 2004.gada budžetu.

Tā kā pašvaldību budžetu ieņēmumu nozīmīga daļa ir ienākumi no nekustamā īpašuma nodokļa, pašvaldību pārstāvji tika informēti arī par Finanšu ministrijas sagatavotajiem grozījumiem likumā par nekustamā īpašuma nodokli, kas jau ir izsludināti Valsts sekretāru sanāksmē un par kuriem pašlaik tiek apkopoti ministriju atzinumi. Šie grozījumi paredz pašlaik esošo nekustamā īpašuma nodokļa likmi, bāzi un piemērošanas kārtību saglabāt vēl līdz 2006.gada beigām, atsakoties no dzīvojamo ēku aplikšanas ar nodokli. LPS atbalsta šos grozījumus.

Sarunās skarts arī jautājums par iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu par attaisnotajiem izdevumiem – Valsts ieņēmumu dienests informēja par pašreizējo situāciju deklarāciju iesniegšanā un nodokļa atmaksā, kā arī par iespējamām prognozēm atmaksu apjomam kopumā.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!