• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konkurētspējīgu ES tautsaimniecību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2003., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74776

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem 2003.gada valsts budžetā

Vēl šajā numurā

13.05.2003., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konkurētspējīgu ES tautsaimniecību

Šodien, 13. maijā, ES Konkurētspējas ministru padomē Briselē kā viens no svarīgākajiem jautājumiem tiks pārrunāts jautājums par ES rūpniecības un jaunievedumu politiku. Tā izstrādāta, vadoties pēc Eiropas Komisijas izstrādātā ziņojuma “Rūpniecības politika paplašinātā Eiropā”. Dokuments paredz līdz 2010. gadam izveidot ES par konkurētspējīgāko un dinamiskāko uz zināšanām balstīto ekonomiku pasaulē.

Latvija pilnībā atbalsta ES dalībvalstu un kandidātvalstu sadarbību šā mērķa sasniegšanai, kā arī izprot inovāciju lomu Eiropas ekonomikas konkurētspējas nodrošināšanā. Kā svarīgākais veikums šajā jomā Latvijā jāmin Nacionālās inovāciju programmas izstrāde, kuras galvenais uzdevums ir rosināt saimniekošanā efektīvi izmantot jaunākos zinātnes un tehnoloģiju attīstības sasniegumus.

Tikšanās laikā tiks pārrunāts arī jautājums par darbības plānu, lai investīcijām pētniecībā, attīstībā un inovācijās tiktu izlietoti 3% no valsts iekšzemes kopprodukta (IKP). Latvijai iesaistīšanās šā plāna izstrādē un īstenošanā ir īpaši nozīmīga, jo mūsu valstī kopējās investīcijas zinātnei un tehnoloģiju attīstībai sasniedz 0,4% no IKP, tas ir viens no zemākajiem rādītājiem salīdzinājumā ar visām ES dalībvalstīm un arī kandidātvalstīm. Izglītības un zinātnes ministrija ir izstrādājusi priekšlikumus, kā mērķtiecīgi pakāpeniski palielināt investīcijas pētniecībai un tehnoloģiju attīstībai. Izprotot pētniecības un zinātnes būtisko lomu uz zināšanām balstītas ekonomikas izveidē, Latvija pilnībā atbalsta šo ES izvirzīto mērķi un darīs visu iespējamo, lai to īstenotu arī Latvijā.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!