Ministru kabineta noteikumi Nr. 173
Rīgā 2001.gada 17.aprīlī (prot. Nr. 18, 11.§)
Noteikumi par jēlcukura ievešanas daudzumu un kārtību
Izdoti saskaņā ar likuma “Par cukuru” 8.panta 2.punktu
1. Šie noteikumi nosaka jēlcukura daudzumu, ko ieved baltā cukura ražošanai valsts iekšējam patēriņam (ja ir nepietiekami cukura tirgus resursi), un ievešanas kārtību, lai nodrošinātu Ministru kabineta noteikto cukura ražošanas kvotu.
2. Cukurfabrika iesniedz Zemkopības ministrijā pieteikumu, kurā pamato jēlcukura ievešanas nepieciešamību un norāda plānoto cukurbiešu piegādes daudzumu, faktiski piegādāto cukurbiešu daudzumu, nesaražoto cukura daudzumu un nepieciešamo ievedamā jēlcukura daudzumu.
3. Ievedamā jēlcukura daudzumu apstiprina ar Ministru kabineta rīkojumu atbilstoši kārtējā gada valsts cukura ražošanas un patēriņa bilancei.
4. Ievedamā jēlcukura daudzumu katrai cukurfabrikai nosaka zemkopības ministrs proporcionāli cukurfabrikām piešķirtajām cukura ražošanas kvotām un nosaka termiņu, līdz kuram saražojams baltais cukurs.
5. Atbilstoši Ministru kabineta apstiprinātajam ievedamā jēlcukura daudzumam cukurfabrikai tiek izsniegta licence jēlcukura importam (ievešanai) saskaņā ar Ministru kabineta 1997.gada 7.oktobra noteikumiem Nr.348 “Atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanas noteikumi”.
Ministru prezidents A.BĒRZIŅŠ
Zemkopības ministrs A.Slakteris