• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dalību ANO mājokļu programmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2003., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74883

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES un Krievijas dialogu enerģētikā

Vēl šajā numurā

15.05.2003., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dalību ANO mājokļu programmā

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Ivars Gaters no 5. līdz 9. maijam piedalījās Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) mājokļu programmas Pilnvaroto padomes 19. sesijas darbā. Tā notika programmas galvenajā pārvaldē Nairobi, Kenijā. ANO Cilvēku apdzīvoto vietu programmas Pilnvaroto padomes 19.sesija ir starpvaldību sanāksme, kuras pārraudzībā ir tēmas “Pilsētu attīstības stratēģijas” un “Lauku dimensija ilgtspējīgas pilsētvides attīstībā”. Kā būtiskāko piedalīšanās sesijā mērķi var minēt iespēju piesaistīt resursus tehniskās kooperācijas projektiem, saņemt ekspertu palīdzību un konsultācijas par speciālajām sesijas tēmām. Tādējādi Latvijas piedalīšanās sesijas darbā var kļūt par nozīmīgu notikumu Latvijas mājokļu un teritoriālās attīstības jautājumu prezentācijai un jaunu sadarbības partneru piesaistīšanai starpvalstu līmenī.

Atgriežoties no Kenijas, I.Gaters pastāstīja, ka piedalīšanos sesijas darbā uzskata par vērtīgu, jo ir būtiski konkretizētas Latvijas sadarbības iespējas ar šo ANO programmu. Ministrs ir vienojies, ka Latvija nosūtīs programmas sekretariātam nodomu protokolu, norādot iespējamos sadarbības virzienus. To vidū I.Gaters minēja ekspertu apmaiņu, seminārus, apmācības programmas. Latvija arī iesniegs ANO programmai izvērtējumam mūsu mājokļu jautājumu risinājumu labas prakses piemērus. Pēc izvērtēšanas visaugstāk novērtētie piemēri tiks ievietoti ANO programmas datu bāzē. Ministrs uzskata, ka šī ir laba iespēja nest Latvijas pozitīvo pieredzi pasaulē, kā arī veidot tiešu sadarbību ar valstīm, kuras par šiem piemēriem interesēsies. “Latvija vairs nav tikai pamācāma, tā spēj mācīt un dalīties savā pieredzē ar citām valstīm. Uzskatāmi to pierāda arī fakts, ka saņēmu uzaicinājumu dalīties Latvijas pozitīvajā pieredzē ar Namībijas reģionālo un vietējo pašvaldību un mājokļu ministru. Namībijas kolēģis jau bija informēts par Latvijas labāko pieredzi mājokļu likumdošanas sakārtošanā, apsaimniekošanas jautājumu risināšanā un būvniecības vietu sagatavošanā, nodrošinot tās ar visu nepieciešamo infrastruktūru,” stāstīja Ivars Gaters. Namībija aicina veidot kopīgu sadarbības projektu, kurš varētu tikt finansēts no ANO programmas līdzekļiem un kurā Latvijas speciālisti varētu Namībijas kolēģiem palīdzēt apgūt mūsu pieredzi, kā profesionālāk un labāk risināt mājokļu jautājumus. Turpinot par starpvalstu sadarbību mājokļu problēmu risināšanā, I. Gaters atzīmēja, ka Latvija uzaicināta piedalīties Zviedrijas un Ukrainas sadarbības projektā. Latvijas loma šajā projektā būs piedāvāt konkrētu Latvijas pieredzi Ukrainai mājokļu jautājumos, ko tai būs salīdzinoši vieglāk ieviest.

Sesijā tika apstiprināta mājokļu darba programma 2004. un 2005.gadam. Sesija pieņēma arī lēmumu, ka turpmāk programma varētu atbalstīt tiešus mērķfinansējumus konkrētiem projektiem. I.Gaters norādīja, ka “Latvija varētu lūgt mērķfinansējumu, piemēram, sadarbības projektam ar Kanādas mājokļu aģentūru, lai ieviestu iedzīvotāju kreditēšanas atvieglojumu sistēmu mājokļu iegādei”.

Zaida Kalniņa,  “LV” Saeimas un pašvaldību lietu redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!