• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvija vēlas veidot attīstītāku valsti, Baltijas reģionu, Eiropu, un caur to - arī pasauli". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2003., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/74988

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas pieredzi Latvijas ceļā uz ES

Vēl šajā numurā

16.05.2003., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvija vēlas veidot attīstītāku valsti, Baltijas reģionu, Eiropu, un caur to – arī pasauli”

Vakar, 15.maijā, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga Rīgas pilī tikās ar Pasaules ebreju līderu kongresa pārstāvjiem

EBREJI01.JPG (17904 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”
Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, Āzijas–Eiropas ebreju kongresa prezidents Aleksandrs Moškevičs un rabīns Ješajs Koens
EBREJI.JPG (23912 bytes)
Vakar, 15.maijā, Rīgas pilī: Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga kopā ar Pasaules ebreju līderu kongresa pārstāvjiem
Foto: A.F.I.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 15.maijā, Rīgas pilī tikās ar Pasaules ebreju līderu kongresa pārstāvjiem — priekšsēdētāju Izraelu Zingeru, Eiropas Ebreju kongresa ģenerālsekretāru Seržu Cveigenbaumu, Eiropas Ebreju kongresa prezidentu Mihaelu Frīdmanu, Eiropas Āzijas Ebreju kongresa prezidentu Aleksandru Maškeviču, Eiropas Rabīnu konferences direktoru Moši Rozi un vairākiem citiem ievērojamiem pasaules ebreju organizācijas vadītājiem. Tikšanās laikā runāts par Latvijas sekmīgo iesaisti jaunās Eiropas veidošanā, kā arī plašāk — par sadarbību pasaules un reģionālajos integrācijas procesos.

Sarunas dalībnieki prezidentei apliecināja, ka apsveic Latvijas iekļaušanos jaunajā Eiropā, kā arī straujo izaugsmi un demokrātisko garu un Pasaules ebreju kongress Rīgā esot liecība tam, ka Latvija pilnībā iekļaujas starptautiskā apritē. Atzinīgi novērtēts arī prezidentes ieguldījums gan Latvijā, gan pasaulē.

Sarunā novērtēts Latvijas darbs pagājušā gadsimta traģisko notikumu upuru piemiņai, kā arī Vēsturnieku komisijas darbība.

Tikšanās noslēgumā Valsts prezidentei tika pasniegts mākslas darbs — rituāla trauks, simbolizējot tikšanās dalībnieku laba vēlējumus Latvijai un tās iedzīvotāju labklājībai un nākotnei brīvā, demokrātiskā Eiropā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Aizvakar, 14.maijā, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga Rīgas pilī tikās ar konferences “Sievietes un demokrātija” dalībniecēm

SIEVIETES.JPG (31617 bytes)
Foto: Juris Krūmiņš
Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Amerikas Savienoto Valstu Vašingtonas štata senatore Džeina Kola–Velsa

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga aizvakar, 14. maijā, Rīgas pilī tikās ar konferences “Sievietes un demokrātija” dalībniecēm, ko vada ASV Vašingtonas štata senatore Džeina Kola-Velsa.

Uzrunājot aktīvās sievietes politiķes, uzņēmējas, akadēmisko aprindu pārstāves no ASV, Zviedrijas, Igaunijas un Latvijas, prezidente apliecināja, ka Latvija vēlas veidot attīstītāku valsti, Baltijas reģionu, Eiropu un caur to arī pasauli kopumā. V.Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka ir gandarīta, ka ASV sievietēm ir radusies interese par ciešāku kontaktu veidošanu ar Latviju un citām Baltijas jūras reģiona valstīm, un izteica cerību, ka šis pasākums būs auglīgs, īstenojot jaunus sadarbības projektus. Delegācijas vadītāja, pateicoties par rīkoto pieņemšanu, sacīja, ka Latvijas prezidente ir lielisks paraugs tam, ko sieviete var sasniegt politikā, un izteica cerību, ka kādreiz nākotnē arī ASV vadītāja būs sieviete.

Delegācijas apmeklējums “Baltijas misija: Zviedrija un Baltijas valstis” tiek rīkots ar mērķi veicināt iesaistīto valstu publiskā un privātā sektora sieviešu kontaktus, pārspriest dažādu demokrātisku valstu pieredzi attiecībā uz sieviešu lomu politikā, izglītībā, zinātnē, uzņēmējdarbībā, sabiedrības norisēs. ASV Vašingtonas universitātē dibinātā organizācija savā darbībā uzsver arī demokrātisko vērtību stiprināšanas nozīmi mūsdienu pasaulē.

 

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!