• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2003., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75029

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar ciešāku sadarbību starp Latviju un ES

Vēl šajā numurā

20.05.2003., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas

• Režisore Māra Ķimele: “Mūsdienu latviešu dramaturģijā pastāv patiesības, dialoga imitācija. Izskatās, ka - jā, tā tas varētu būt. Bet, kad tu lugai pieslēdzies, tev pielec, ka tas ir priekšstats, atgremojums. Un turklāt paviršs šī priekšstata apraksts - tātad jau divkārša imitācija.”

Pēc “KAS NOTIEK?”

 

• Izraēlas aviokompānija “Israir” plāno uzsākt regulārus lidojumus no Telavivas uz Rīgu. Reisi notiks reizi nedēļā ar “Boeing 757”. Sākotnēji lielākā daļa pasažieru būs Izraēlas tūristi, kas gandrīz pilnībā aizpildīs visas 250 vietas lidmašīnā. Plānots, ka lielākā daļa būs etniskie iedzīvotāji, kuru dzimuši vai dzīvojuši Rīgā. Uzsākta arī plaša mārketinga kampaņa, lai piesaistītu tūristus. Latvija kā ES kandidātvalsts Izraēlā pamazām kļūst zināma kā investīciju objekts. Tādējādi lidsabiedrība cer arī uz biznesa pasažieriem.

Pēc “DIENAS BIZNESA”

 

• Ikviens varēs iesaistīties un sajust savu ieguldījumu Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas celtniecībā, jo katra ziedotāja vārds tiks iemūžināts tā plašajās telpās. LNB Atbalsta fonds iecerējis ziedojumu kampaņu veidot kā bibliotēkas telpu un mēbeļu nosacītu izpārdošanu un savākt ap 5 miljoniem ASV dolāru. Dāsnāko ziedotāju vārdi tiks iemūžināti pie sava simboliskā krēsla, galda, plaukta, pat auditorijas. Īpašā Pateicības grāmatā sevi varēs atrast ikviens, kurš Gaismaspils celtniecībai būs ziedojis vismaz latu. Ja ziedojums pārsniegs 100 latu - ziedotāja vārds tiks iegravēts piemiņas plāksnē, kuru piestiprinās pie bibliotēkas iekšpagalma - ātrija - sienas.

Pēc “DIENAS”

 

• Pasaulē pazīstamā Korejas kompānija “LG International Corp.” izteikusi vēlmi Ventspilī būvēt naftas pārstrādes rūpnīcu, kuras jauda būtu 1-3,5 miljoni tonnu jēlnaftas gadā. Par iespējām Ventspilī būvēt šādu rūpnīcu interesējusies arī Francijas investīciju kompānija “Southern Cros*Crus del Surs”, kas solījusi celtniecībā ieguldīt līdz pat miljardam dolāru. Ventspils mērs A. Lembergs franču projektu vērtē kā krāpšanu.

Pēc “DIENAS BIZNESA”

 

• Bijušais Saeimas deputāts Romualds Ražuks tagad strādā Aizsardzības ministrijā par padomnieku Ārējo sakaru departamentā.

Pēc “LAUKU AVĪZES”

 

• Vienīgais Latvijas bobsleja olimpiskais čempions Jānis Ķipurs, kurš savulaik sekmīgi strādājis ar ASV un Šveices izlasi, tagad apņēmies trenēt Francijas komandu.

Pēc “RĪGAS BALSS”

 

Pēc “LV” redakcijas apkopotā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!