• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai mazie darbi veido lielumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2003., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75048

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par stiprām pašvaldībām - stipru ES

Vēl šajā numurā

20.05.2003., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai mazie darbi veido lielumu

Par Latvijas Pašvaldību savienības kongresu

Piektdien, 16.maijā, Jūrmalā notika Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) 13. kongress. Uz šo ikgada pasākumu bija sabraukuši 270 delegāti, kas pārstāvēja 502 pašvaldības.

Kā atzina LPS vadība un vairāki ilggadēji pašvaldību vadītāji, Latvijas pašvaldību vēsturē kongresā pirmoreiz piedalījās un uzrunas teica tik liels skaits augstu valsts amatpersonu. Aicinājumam piedalīties LPS kongresā atsaucās gan Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, gan Ministru prezidents Einars Repše un septiņi ministri. Valsts prezidente Latvijas pašvaldību kongresu pirmo reizi uzrunāja 2000.gadā. Šoreiz uzrunas teica Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers, finanšu ministrs Valdis Dombrovskis, labklājības ministre un bijusī pašvaldības vadītāja Dagnija Staķe, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, īpašu uzdevumu ministrs bērnu un ģimenes lietās Ainars Baštiks, īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Nils Muižnieks, kā arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Ivara Gatera vietā ministrijas valsts sekretāre Ilze Kukute.

Izrādot cieņu Valsts prezidentei, pašvaldību kongresa delegāti augsto viešņu sagaidīja pieceļoties un ar aplausiem. (Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas uzrunu skat. zemāk)

Kad Ministru prezidents Einars Repše ieradās kongresā, jau pilnā gaitā ritēja darbs. Pēc uzrunas (skat. zemāk) premjers uzkavējās kongresā, lai noklausītos LPS sociālo un veselības jautājumu komitejas ziņojumu, kurā izskanēja vairākas valdībai adresētas kritiskas piezīmes. E.Repše atzina, ka viņa ierašanās LPS kongresā ir jāsaprot kā cieņas un ieinteresētības apliecinājums pašvaldībām, kā arī valdības aicinājums sadarboties.

Plašāk par LPS kongresa darba gaitu un pieņemtajām rezolūcijām kādā no turpmākajiem “LV” numuriem.

Zaida Kalniņa, “LV” Saeimas un pašvaldību lietu redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!