• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par budžeta izpildi pirmajā ceturksnī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2003., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75102

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jēkabpils pilsētas domes sēdes protokola Nr.10 izraksts

Par nodokļu parādu dzēšanu

Vēl šajā numurā

21.05.2003., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par budžeta izpildi pirmajā ceturksnī

Četri pirmie šā gada mēneši beigušies ar 2,3 miljonu latu fiskālo pārpalikumu konsolidētajā kopbudžetā, liecina Valsts kases oficiālais pārskats.

Kopbudžeta (valsts pamatbudžets + speciālie budžeti + pašvaldību budžeti) ieņēmumi janvārī–aprīlī bijuši 638,8 miljoni latu, kas ir par 39,6 miljoniem latu jeb 6,6% vairāk nekā pērnā gada pirmajos četros mēnešos.

Aprīlī kopbudžeta ieņēmumi bijuši 165,4 miljoni latu, izdevumi – 177,6 miljoni latu.

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis norāda:

“Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir nodrošinājis stabilu nodokļu ieņēmumu pieaugumu. Budžeta ieņēmumu plāns ir pārpildīts, pat neraugoties uz to, ka no uzņēmumiem ir saņemta tikai puse no plānotajām iemaksām par valsts kapitāla daļu izmantošanu.”

“Aprīlī ir samazinājies gada pirmajos mēnešos uzkrātais budžeta fiskālais pārpalikums, kas skaidrojams ar faktu, ka no 1.aprīļa Latvija sāka dzīvot ar 2003.gada valsts budžeta likumu, kas deva iespējas lietot visus plānotos līdzekļus.”

Valsts budžeta ieņēmumi janvārī–aprīlī bijuši 523,3 miljoni latu, izdevumi – 525,4 miljoni latu, fiskālais deficīts bijis 2 miljoni latu. Pašvaldību budžeta ieņēmumi šogad bijuši 177,6 miljoni latu, izdevumi – 174,3 miljoni latu, fiskālais pārpalikums – 4,3 miljoni latu.

Lielākais valsts speciālais budžets – sociālais budžets – šā gada četros mēnešos ir saņēmis 176,8 miljonus latu, kas ir par 7,2 miljoniem latu vairāk, nekā bija plānots, un par 6,8 miljoniem latu vairāk nekā pērn attiecīgajā laika posmā. Arī veselības aprūpes speciālais budžets šogad ir saņēmis ievērojami vairāk nekā pērn – četru mēnešu ienākumi šajā budžetā ir 59 miljoni latu, kas ir par 6 miljoniem latu vairāk nekā 2002.gadā.

Autoceļu fonds šogad četros mēnešos saņēmis 27,6 miljonus latu, kas plānoto pārsniedz par 650 tūkstošiem latu, bet pērnā gada rezultātus – par 6,2 miljoniem latu.

Kopējie VID administrētie nodokļu ieņēmumi četros mēnešos bijuši 556,3 miljoni latu, kas ir par 19 miljoniem jeb 3,5% vairāk, nekā bija plānots. VID ir turpinājis aktīvo cīņu pret aplokšņu algām, kas nodrošinājis ievērojamu plānoto ieņēmumu pārsniegumu iedzīvotāju ienākuma nodoklim un sociālās apdrošināšanas iemaksām. Janvārī–aprīlī iedzīvotāju ienākuma nodoklis pārsniedz plānoto par 10,6 miljoniem jeb 10,6%, sociālās apdrošināšanas iemaksas – par 7,3 miljoniem latu jeb 4,3procentiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!