• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Visas pasaules policisti cīnās par vienām un tām pašām vērtībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2003., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75107

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darbības pārskati

Vēl šajā numurā

21.05.2003., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Visas pasaules policisti cīnās par vienām un tām pašām vērtībām

JEM01.JPG (18924 bytes)
Vakar preses konferencē: Starptautiskās policijas vadītāju asociācijas (IACP) viceprezidents Džozefs Polisars, IACP prezidents Džozefs Samuels, Latvijas Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Juris Rekšņa un Latvijas Valsts policijas priekšnieks Jānis Zaščirinskis
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

19. un 20. maijā Rīgā izstāžu centrā Ķīpsalā notika lielākais tiesībsargājošo institūciju vadošo amatpersonu saiets Eiropā – 20. Eiropas policijas vadītāju konference, kuru organizē Starptautiskā policijas vadītāju asociācija (IACP) un Latvijas Valsts policija. Šogad konferencē piedalās 20 valstu (ASV, Vācija, Brazīlija, Uzbekistāna u.c.) pārstāvji, un tās pamattēma ir “Policijas darba kvalitātes menedžments”.

Vakar, 20. maijā, lai informētu par konferences darbu, notika preses īssaiets, kurā piedalījās IACP prezidents Džozefs Samuels, IACP viceprezidents Džozefs Polisars, Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Juris Rekšņa un Latvijas Valsts policijas priekšnieks Jānis Zaščirinskis.

Dž. Samuels savos ievadvārdos pateicās Latvijas kolēģiem par viesmīlību un teica, ka šī konference vēl ilgi paliks viņa atmiņā. IACP prezidents ar lepnumu pastāstīja, ka Starptautiskā policijas vadītāju asociācija nodibināta 1893. gadā Amerikā un pašlaik tajā ir 19 000 biedru no 82 valstīm. Dž. Samuels uzsvēra, ka policijas darbā ir ļoti svarīgi apmainīties ar informāciju un pieredzi, uzturēt labus kontaktus ar kolēģiem visā pasaulē, tajā skaitā arī Baltijā. IACP prezidents atzina, ka Latvijas Valsts policijas priekšnieks un citi kolēģi ļoti godprātīgi nodevušies savam darbam, viņiem ir daudz labu ideju, kā uzlabot policijas darbu, tālab Dž. Samuels cer uz turpmāku sadarbību, lai cilvēki visās pasaules valstīs varētu dzīvot drošībā.

J. Rekšņa uzsvēra, ka neviena sistēma nav pilnīga, vienmēr ir attīstības iespējas un tā ir arī policijas darbā. J. Rekšņa atzina, ka šādas starptautiskas konferences ir ļoti nepieciešamas, jo ļauj neizgudrot velosipēdu no jauna, bet gan uzlabot jau esošo. Pirmo reizi šāda starptautiska policijas vadītāju konference notiek Latvijā, tas pierāda, ka arī Baltijas valstu policijas struktūras ir neatņemama starptautiskā policijas darba daļa. Runājot par konferences ieguvumiem, J. Rekšņa minēja Latvijas policijas struktūrvienību vadītāju profesionālā līmeņa paaugstināšanu, šādu starptautisku pasākumu rīkošanas pieredzi, kā arī personisko kontaktu nodibināšanu ar ārvalstu kolēģiem, kas ir ļoti būtiski policijas darbā.

Turpinot J. Rekšņas teikto, Dž. Polisars uzsvēra, ka neatkarīgi no tā, kādas krāsas uniformu valkā policisti un no kādas valsts nāk, viņi visi cīnās par vienām un tām pašām vērtībām.

Konferences dalībniekiem bija iespēja ne tikai klausīties lekcijas, bet arī apskatīt ekspozīciju ar plašu profesionālā policijas darbā lietojamo ekipējumu. Kompānijas no ASV, Lielbritānijas, Austrijas, Igaunijas, Izraēlas, Vācijas, Krievijas, Lietuvas un Latvijas izstādīja ieročus, munīciju, speciālo apģērbu, bruņuvestes, komunikācijas un informācijas tehnoloģiju sistēmas, informācijas aizsardzības sistēmas un pretnoklausīšanās ierīces, kriminālistikas aparatūru. Izstādē Latviju pārstāvēja “M Shafro & Co” (digitālās novērošanas produkti), “Telekom Serviss” (ciparu novērošanas sistēmas, seju portretu datu bāzes veidošana), “DSR” (kriminālistikas aprīkojums, speciālie tehniskie līdzekļi) un “Stops” (ekipējums, video un audioierakstu tehnoloģijas, informācijas aizsardzība). Izstādē bija apskatāma arī Valsts policijas un Policijas akadēmijas veidota ekspozīcija ar vērienīgu fotoarhīvu, vēsturiskām uniformām un paštaisītiem ieročiem.

Rūta Kesnere, “LV” informācijas redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!