• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas attīstības sadarbības politiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.2003., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75146

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidentes darbību likumdošanas jomā

Vēl šajā numurā

22.05.2003., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas attīstības sadarbības politiku

Pirmdien, 19. maijā, Nevalstisko organizāciju centrs sadarbībā ar LR Ārlietu ministriju un Kanādas vēstniecības atbalstu rīkoja nevalstisko organizāciju un Ārlietu ministrijas pārstāvju tikšanos par attīstības sadarbības politikas jautājumiem.

Šīs tikšanās nolūks bija izprast mūsu valsts attīstības sadarbības politikas veidošanas mērķus un vienoties par veicamajām aktivitātēm šīs politikas ietvaros, kā arī uzklausīt Kanādas pieredzi attīstības politikas veidošanā.

Tikšanās laikā izvirzīti divi galvenie jautājumi: ko nevalstiskās organizācijas (NVO) var piedāvāt attīstības politikas veidošanā, un kāda veida palīdzība tām ir nepieciešama, lai palīdzētu citām jaunattīstības valstīm ar pārejas ekonomiku. NVO pārstāvji minēja vairākas jomas, kurās jau tiek sniegts atbalsts citu valstu sabiedrībām kopēju projektu ietvaros, piemēram, izglītība, kriminālprocesa reforma, cilvēktiesības, projektu izstrādes konsultācijas. NVO pauda apņēmību šajās jomās sniegt atbalstu arī turpmāk, kā arī līdzdarboties apmaiņas programmu un starptautisku projektu īstenošanā. Tomēr, lai efektīvi īstenotu NVO sadarbību, pirms tam ir būtiski definēt tās jomas un kritērijus, kas noteiktu NVO sadarbības politikas īstenošanu.

Kanādas eksperti jau vairākus gadus palīdz jaunattīstības valstīm, investējot līdzekļus šo valstu infrastruktūrās un atbalstot nevalstiskās organizācijas. Adams Novaks, “Alternatives” vecākais konsultants, uzsvēra, ka Kanādas Starptautiskās attīstības aģentūra vēlas atbalstīt aktivitātes Latvijas attīstības sadarbības politikas veicināšanai, norādot, ka to būtu vēlams izstrādāt nākamo divu triju gadu laikā.

Attīstības sadarbības politikas izveidošana ir kļuvusi par mūsu valsts ārpolitiskās un ārējās ekonomikas prioritāti. Šī politika ietver sevī gan attīstības, gan humānās palīdzības sniegšanu, gan arī līdzdalību starptautisko organizāciju īstenotajās programmās. Tās mērķis ir nodrošināt demokrātiskas reformas, cilvēktiesību ievērošanu, kā arī ekonomisko un sociālo izaugsmi, panākot ilgtspējīgu attīstību un nabadzības mazināšanos jaunattīstītajās valstīs un valstīs ar pārejas ekonomiku.

Ilze Šēfere, NVO centra sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!