• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cīņu pret mežu ugunsgrēkiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.2003., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75148

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lauksaimniecības politiku Eiropā

Vēl šajā numurā

22.05.2003., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cīņu pret mežu ugunsgrēkiem

Vakar, 21. maijā, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Linda Mūrniece, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vadītājs Aivars Straume un Valsts meža dienesta ģenerāldirektors Oto Žvagiņš tiekoties vienojušies apvienot Valsts meža dienesta un VUGD spēkus, lai optimizētu pašreizējo kārtību meža ugunsgrēku dzēšanā.

Sistēma meža ugunsgrēku apkarošanā neatbilst mūsdienu prasībām – Valsts mežu dienests un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests nespēj efektīvi cīnīties ar plašajiem mežu ugunsgrēkiem vasarā. Gan mežu dienestam, gan ugunsdzēsējiem katastrofāli trūkst ugunsdzēsības inventāra (sūkņu, miglotāju šļūteņu, aizsargkostīmu, aprīkojuma darbam ķīmiskā vidē), ugunsdzēsības automašīnas ir morāli un fiziski novecojušas, neapmierinošs ir ugunsdzēsības depo stāvoklis.

Tikšanās laikā nolemts divu nedēļu laikā izstrādāt un iesniegt valdībai priekšlikumus situācijas uzlabošanai. Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze uzskata: lai uzlabotu meža uguns aizsardzības sistēmas darbības efektivitāti, tā jāskata kontekstā ar valsts politiku ugunsdrošības un ugunsdzēsības jomā. Situāciju negatīvi ietekmē neapmierinošais materiāltehniskais nodrošinājums un nepietiekamais finansējums. Visus šos jautājumus Zemkopības ministrija un Iekšlietu ministrija sola iekļaut konceptuālā ziņojumā valdībai.

Zemkopības ministrijas Preses  un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!