• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par labvēlīgu investīciju vidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.2003., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75149

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad valsts makā nu ir tik, cik nu ir

Vēl šajā numurā

22.05.2003., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par labvēlīgu investīciju vidi

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis trešdien, 21.maijā, neformālā gaisotnē tiekoties ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras biedriem, pārrunāja Latvijas uzņēmējiem svarīgus jautājumus. Uzņēmēji galvenokārt interesējās par Finanšu ministra plānoto rīcību, uzlabojot uzņēmējdarbības vidi valstī. Finanšu ministrs atgādināja, ka ne vien plāno rīkoties, bet jau ir īstenoti reāli pasākumi, piemēram, uzņēmuma ienākuma nodoklis šī gada sākumā samazināts no 22% līdz 19%, bet no nākamā gada tā likme tiks samazināta līdz 15%. Līdztekus tiek veicināta godīgas uzņēmējdarbības vides attīstība – ir uzsākta asa cīņa pret tā saucamajām aplokšņu algām.

Runājot par labvēlīgas investīciju vides veidošanu Latvijā, uzņēmēji kritizēja domu atteikties no uzņēmuma ienākuma nodokļa atlaidēm investīcijām un aicināja tās piemērot arī tām investīcijām, kas nepārsniedz 10 miljonus latu trīs gadu laikā, aicinot Finanšu ministru ņemt vērā kaimiņvalstu, piemēram, Igaunijas, pieredzi, kur reinvestētā peļņa tiek atbrīvota no nodokļiem. Tomēr ministrs atgādināja, ka šis priekšstats par Igauniju ir mānīgs, jo tajā pašā laikā uzņēmuma ienākuma nodoklis mūsu kaimiņzemē pārsniedz 30% robežu. Ministrs apgalvoja, ka lēmums par šīs atlaides piemērošanu vai atcelšanu tiks pieņemts pēc nopietna izvērtējuma.

Uzņēmēju interesi saistīja arī situācijas attīstība robežkontroles jautājuma risinājumā, konkrēti – kas tiek darīts tā saucamajā svaru jautājumā. Ministrs norādīja, ka jau šovasar trīs maģistrālajos dzelzceļa punktos uz austrumu robežas – Indrā, Kārsavā un Zilupē — tiks uzstādīti dinamiskie svari. Projektēšanas stadijā ir arī muitas kompleksu izbūve Rīgas un Ventspils brīvostā, būvniecības darbi tiks sākti šogad rudenī. Vasarā šāds komplekss sāks darboties Liepājas brīvostā. Par sarežģītāko jautājumu ministrs atzina pagaidu risinājuma atrašanu līdz šo projektu noslēgumam. Divu nedēļu laikā Finanšu ministrijai ir jāiesniedz valdībai priekšlikumi par to ostu un dzelzceļu robežas muitas kontroles punktu, caur kuriem notiek pārtikas kravu plūsma, iespējamo nodrošinājumu ar svariem.

Tikšanās laikā ministrs uzklausīja gan virkni ieteikumu, gan pārmetumus, gan arī pateicības vārdus. Tikšanās noslēgumā “Latvija Statoil” izpilddirektore Baiba Rubesa izteica pateicību finanšu ministram personiski un viņa vadītajai Finanšu ministrijai par “laivas iešūpošanu” sešu mēnešu laikā un atzina, ka viņas pārstāvētajā biznesa jomā tā saucamais pelēkais bizness strauji izzūd.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!