• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ministra un Saeimas sarunu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2003., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75252

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas vēsturiskā centra aizsardzību

Vēl šajā numurā

23.05.2003., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ministra un Saeimas sarunu

Trešdien, 21.maijā, Saeimas Ārlietu komisijas deputāti tikās ar ekonomikas ministru Juri Lujānu.

Kā informēja Ārlietu komisijas priekšsēdētāja, komisija uz sēdi bija uzaicinājusi ekonomikas ministru Juri Lujānu, lai pārrunātu Latvijas uzņēmēju iespējas piedalīties Irākas atjaunošanas procesā.

Komisijas sēdē ministrs īsumā iepazīstinājis ar ASV izstrādāto Irākas atjaunošanas programmu, kurā būtu iespēja piedalīties arī Latvijas uzņēmumiem. Ārlietu komisiju īpaši interesēja informācijas izplatīšana un pieejamība, uz ko J.Lujāns atbildēja, ka ministrija, sadarbojoties ar visām iespējamajām uzņēmēju asociācijām, aktīvi strādā, lai visa informācija nonāktu līdz ieinteresētajiem uzņēmējiem. Atbildot uz deputātu jautājumu par valsts ieguvumiem, iesaistoties šajā procesā, ekonomikas ministrs atzīmēja papildu nodokļu ieņēmumus un darba vietu rašanos, kā arī papildu stimulu valsts ekonomikas attīstībai.

Komisijas sēdē J.Lujāns deputātus informēja arī par tūrisma nozares attīstības perspektīvām Latvijā un Ekonomikas ministrijas lomu tajā.

Komisijas priekšsēdētāja Inese Vaidere informēja, ka ministrs, izklāstot Ekonomikas ministrijas pozīciju, uzsvēris nepieciešamību tūrisma nozari iekļaut ekonomiskās attīstības prioritāšu sarakstā, jo līdz šim tūrisma nozarei nav bijusi pievērsta pietiekama valdības uzmanība, un veikt visas nepieciešamās reformas, lai veicinātu tūrisma attīstību.

Iepazīstoties ar ministra J.Lujāna skatījumu uz tūrisma nozares attīstību Latvijā, Ārlietu komisija uzdeva Ekonomikas ministrijai sagatavot detalizētu informāciju par tūrisma nozares attīstības mehānismu, ar kuru deputātus varētu iepazīstināt septembrī.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!