• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Slovēniju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2003., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75253

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 22. maijā, Saeimas sēdē

Vēl šajā numurā

23.05.2003., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Slovēniju

Vakar, 22.maijā, Saeimas priekšsēdētājas biedrs Ēriks Jēkabsons tikās ar Slovēnijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Darju Bavdažu Kuretu.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Slovēnijas divpusējās attiecības, kā arī abu valstu virzību uz iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) un NATO.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs un Slovēnijas vēstniece Latvijā bija vienisprātis, ka abu valstu attiecības vērtējamas kā ļoti labas, veiksmīgi kontakti nodibinājušies arī starp Latvijas un Slovēnijas parlamentiem un komisijām. Domājams, ka pēc tam, kad abas valstis kļūs par pilntiesīgām ES un NATO dalībniecēm, sadarbība starp Latviju un Slovēniju būs vēl ciešāka.

Ē.Jēkabsons apsveica Slovēniju sakarā ar sekmīgo referendumu par iestāšanos ES, kas notika pirms diviem mēnešiem, un pauda cerību, ka arī Latvijas iedzīvotāju vairākums nobalsos par dalību ES. Viņš sacīja, ka ir ļoti būtiski, lai cilvēki izprastu, kādus ieguvumus katram iedzīvotājam dos Latvijas dalība šajā organizācijā. Svarīgs ir arī drošības aspekts, kā arī nacionālās identitātes saglabāšanas jautājumi.

Arī Slovēnija, tāpat kā Latvija, atbalsta rotējošās prezidentūras principa saglabāšanu un to, ka Eiropas Komisijas sastāvā no katras valsts jābūt vienam komisāram. Tas spēs nodrošināt vienlīdzību un līdzsvaru lielo un mazo dalībvalstu vidū.

Sarunas dalībnieki vienojās, ka lietderīga būtu abu valstu parlamentāriešu vizīšu apmaiņa.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!