• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas vēsturiskā centra aizsardzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2003., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75254

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Slovēniju

Vēl šajā numurā

23.05.2003., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas vēsturiskā centra aizsardzību

Pirmdien, 19.maijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš tikās ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas priekšnieku Juri Dambi un arhitekti Zaigu Gaili.

Tikšanās laikā runāts par Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības likumu, kura otrreizēju caurlūkošanu pieprasījusi Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka likums ir jāpieņem tā sākotnējā redakcijā, ieviešot nelielas redakcionālas izmaiņas.

I.Ūdre uzsvēra, ka iekļaut Rīgas vēsturisko centru UNESCO pasaules kultūras mantojumu sarakstā, kas arī tika izdarīts 1997. gadā, savulaik lūguši Latvijas Valsts prezidents, kultūras ministrs un Rīgas mērs, un ir svarīgi ievērot lēmumu pēctecības principu.

Tikšanās dalībnieki atzina, ka UNESCO Konvencijā par pasaules kultūras mantojuma saglabāšanu ir teikts, ka valsts ir atbildīga par šī mantojuma saglabāšanu, tāpēc likumam par Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanu un aizsardzību ir būtiska nozīme Rīgas vēsturiskā centra attīstībā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!