• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas pozīciju sadarbībai ar Krieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2003., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75305

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Severstaļ" plāniem Latvijā

Vēl šajā numurā

27.05.2003., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas pozīciju sadarbībai ar Krieviju

23. maijā uz sēdi sanāca Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas darba grupa par sadarbību ekonomikas un tranzīta jautājumos. Darba grupas vadītājs, Latvijas Attīstības aģentūras ģenerāldirektors Juris Kanels ar nožēlu atzina, ka darba grupai jāstrādā vienpusēji, jo Krievijas puse pagaidām nav paudusi ieinteresētību sadarboties. Tomēr, viņaprāt, šim darbam ir jānotiek, lai Latvijas pusei būtu skaidri formulēta pozīcija gadījumā, ja Krievija tomēr aktivizētu komisijas darbu.

Pārrunājot sauszemes robežpunktu caurlaidību, darba grupa secināja, ka Krievijas puses sarežģīto muitas procedūru dēļ uz abu valstu robežpunktiem veidojas garas rindas. Kā informēja atbildīgās muitas un robežsardzes amatpersonas, Krievija plāno atjaunot muitas punktus uz Latvijas un Krievijas robežas, kas varētu situāciju uzlabot, šim mērķim Krievija vēlas piesaistīt Eiropas Savienības līdzekļus. Darba grupa secināja, ka Latvijas puse būtu ieinteresēta muitas punktu atjaunošanā, tādēļ tā atbalstīs šo Krievijas iniciatīvu. Darba grupa nolēma jautājumu par Eiropas transporta koridoru attīstību vairs neiekļaut dienas kārtībā, jo tas Latvijas pusei vairs nav aktuāls. Jautājumā par sadarbību naftas un naftas produktu transportēšanā atkārtoti nācās konstatēt, ka šobrīd Latvijas puse izmanto visus tās rīcībā esošos instrumentus un Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijai nav jaunu ierosinājumu šīs problēmas risināšanai. Savukārt jautājumā par sadarbību ar Krievijas gāzes un elektroenerģijas sektoru nolemts aicināt Krieviju ratificēt enerģētikas hartu un lūgt Krieviju informēt Latviju par saviem plāniem gāzes sektora attīstībā.

Darba grupa nākamās sēdes dienas kārtībā iekļāva Latvijas Darba devēju konfederācijas priekšlikumus par ievedmuitas samazināšanu Latvijas precēm pirms Krievijas uzņemšanas Pasaules tirdzniecības organizācijā, par atļauju skaita palielināšanu iebraukšanai Krievijā, kā arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras aicinājumu izmantot Somijas un Krievijas sadarbības piemēru robežjautājumu risināšanā. Nākamajā darba grupas sēdē, kas notiks 4. jūlijā, nolemts iekļaut jautājumu par Krievijas dzelzceļu tarifu politiku.

Ministru prezidenta biedra birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!