• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Polijas devumu Nacionālo kultūras biedrību asociācijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.2003., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75361

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Apvienoto Karalisti finanšu jomā

Vēl šajā numurā

28.05.2003., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Polijas devumu Nacionālo kultūras biedrību asociācijai

Pirmdien, 26.maijā, Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Inese Vaidere tikās ar Polijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Tadeušu Fišbahu.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi par Latvijas un Polijas parlamentu kontaktu veicināšanu un Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijas darbu, tās attīstību un Polijas vēstniecības lomu tajā.

I.Vaidere pieņēma Polijas vēstnieka izteikto ielūgumu apmeklēt Poliju, uzsverot: vizīte būtu noderīga arī tajā aspektā, ka Polijai un Latvijai ir daudz tādu jautājumu, kur daudz kas būtu risināms kopīgiem spēkiem, piemēram, integrācija ES.

Pārrunājot jautājumu par Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijas nākotni, skarts asociācijas finansēšanas jautājums, kas ir kļuvis ļoti aktuāls. I.Vaidere uzsvēra, ka kopumā piekrīt vēstnieka domām par asociācijas attīstību, atzīmējot, ka gan Polijas vēstniecības ieguldītais darbs, gan arī asociācijas darbība ir patiess apliecinājums sabiedrības integrācijas veicināšanai.

I.Vaidere ļoti atzinīgi novērtēja faktu, ka šajā asociācijā ietilpstošo nacionālo minoritāšu pārstāvji bija starp pirmajiem, kas izteica atbalstu Latvijas neatkarības atjaunošanai, un arī šobrīd asociācija atbalsta gan valsts ārpolitiskos mērķus – integrāciju ES un NATO — gan arī 2004.gada izglītības reformu.

Sarunas gaitā T.Fišbahs informēja par Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijas 15 gadu pastāvēšanas jubilejas pasākumiem un īsumā atskatījās tās vēsturē, kur abas puses bija vienisprātis, ka tās izveidošanā un attīstībā nenovērtējams ieguldījums bijis Itai Kozakēvičai. I.Vaidere pateicās par Polijas vēstniecības nozīmīgo ieguldījumu I.Kozakēvičas piemiņas atbalstam.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!