• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par radiolokatora uzstādīšanu Audriņos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2003., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75393

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par budžeta izpildi

Vēl šajā numurā

29.05.2003., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par radiolokatora uzstādīšanu Audriņos

Aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis vakar, 28. maijā, tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri, lai pārrunātu radiolokatora uzstādīšanas pasākumu gaitu Rēzeknes rajona Audriņu pagastā.

Tikšanās laikā Ģ. V. Kristovskis informēja Saeimas priekšsēdētāju par Aizsardzības ministrijas veiktajiem pasākumiem pirms vasaras beigās paredzētās radiolokatora uzstādīšanas Audriņu lidlaukā. Ministrs izskaidroja notikumu attīstību saistībā ar radiolokatora uzstādīšanu, informēja par ministrijas un Latvijas Universitātes Bioloģijas institūta veikto vides kvalitātes pētījumu Latgalē, ministrijas un Rēzeknes rajona padomes vienošanos par veselības novērojumiem, kā arī par sabiedrības informēšanas pasākumiem Rēzeknē un Audriņu pagastā.

Ģ.V.Kristovskis drīzumā iesniegs Saeimas priekšsēdētājai detalizētu informāciju par ministrijas veiktajiem pasākumiem šā valstij nozīmīgā objekta uzstādīšanā, lai Saeimas priekšsēdētāja varētu sniegt pamatotas atbildes uz jautājumiem, kurus par radiolokatora būvniecību viņai vizītes laikā Rēzeknē uzdeva vairāki Latgales iedzīvotāji.

Saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta lēmumu ASV kompānijas “Lockheed Martin” ražotais trīsdimensiju radiolokators TPS – 117 tiks uzstādīts Rēzeknes rajona Audriņu lidlaukā līdz šā gada augusta beigām. Tas spēs pārskatīt gaisa telpu 30 kilometru augstumā un 450 kilometru rādiusā, kā arī dos būtisku ieguldījumu civilo lidojumu drošības paaugstināšanai Latvijas gaisa telpā.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!