• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konkursu "Sējējs - 2003". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2003., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75395

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

29.05.2003., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konkursu “Sējējs – 2003”

Zemkopības ministrija (ZM) konkursu “Sējējs” jau desmit gadus rīko sadarbībā ar Vides ministriju (agrāk – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija). Konkursa mērķis ir noteikt svarīgāko ieguldījumu Latvijas lauku attīstībā. Šogad tiek akcentēta šī ieguldījuma saistība ar gatavību realizēt Eiropas Savienības (ES) pirmsiestāšanās fondu iespējas.

Līdzīgi kā katru gadu, konkurss notiek šādās grupās: “Lauksaimnieciskā ražošana”, kas ietver augkopību, lopkopību un netradicionālo lauksaimniecību, “Lauksaimnieku kooperācija” un “Zinātne lauksaimniecībai”. Šo grupu vērtēšana ir ZM kompetencē. Savukārt Vides ministrijas pārziņā ir “Videi draudzīga saimniekošana”, “Ekotūrisms”, “Videi draudzīga attīstība” un “Dabas saimniecība”. Konkursā var piedalīties juridiskas personas (zemnieku saimniecības u.c.), kas nodarbojas ar lauksaimniecisko ražošanu, kā arī lauksaimnieku kooperatīvās sabiedrības. Savukārt grupā “Zinātne lauksaimniecībai” tiks vērtēti esošie un topošie zinātnieki, bet dalībnieku grupā “Videi draudzīga attīstība” – pašvaldības, kas piedalās Rīcības programmā 21. gadsimtam.

Arī šogad dalībniekus konkursam izvēlas un izvirza atbildīgās ministrijas, Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālās pārvaldes, reģionālās vides pārvaldes, Latvijas lauksaimniecības konsultāciju un izglītības atbalsta centrs (LLKC), pašvaldības un citas organizācijas. Konkursam neizvirza iepriekšējo triju gadu laureātus, kā arī iepriekšējo triju gadu konkursa otrās kārtas dalībniekus. Pieteikumus konkursam pieņems līdz šā gada 10.jūnijam grupās “Lauksaimnieciskā ražošana”, “Lauksaimnieku kooperācija”, “Ekotūrisms”, “Videi draudzīga attīstība” un “Dabas saimniecība”, bet grupā “Zinātne lauksaimniecībai” – līdz 11.jūlijam.

Konkurss tradicionāli notiks divās kārtās – pirmo kārtu organizē LAD reģionālās lauksaimniecības pārvaldes. LAD izveidos rīcības komiteju, kura līdz 3.jūlijam izvērtēs pretendentus pēc ZM apstiprinātajiem vērtēšanas kritērijiem. Savukārt zinātniskie darbi tiks izvērtēti līdz 29.augustam. Otrajai kārtai no katra reģiona tiks izvirzīti seši dalībnieki, kurus valsts mērogā izvērtēs atbilstošo ministriju veidotas komisijas, vadoties pēc tiem pašiem kritērijiem. Jau zināms, ka grupā “Zinātne lauksaimniecībai” vērtēšanā notiks, vadoties pēc darba zinātniskā līmeņa, tā nozīmīguma lauksaimnieciskajā ražošanā, kā arī darba ieviešanas apjoma. Pārējo grupu pretendentu vērtēšanas kritēriji tiks apstiprināti tuvākajā laikā, un tie būtiski neatšķirsies no iepriekšējo gadu kritērijiem.

Konkursa laureātus apbalvos ar medaļām, diplomiem un balvām līdz 1000 latu vērtībā, kā arī ar veicināšanas balvām. Konkursa uzvarētājus godinās noslēguma pasākumā šī gada novembra beigās vai decembra sākumā.

Iepazīties ar konkursa “Sējējs – 2003” nolikumu iespējams ZM mājaslapā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!