• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2003. gada 28. maija rīkojums Nr. 335 "Par situāciju naftas tranzītā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2003., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75472

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.336

Par zemesgabala pirkšanu autoceļa A-1 Rīga-Ainaži 0.-6,3.km rekonstrukcijas projekta īstenošanai

Vēl šajā numurā

30.05.2003., Nr. 81

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 335

Pieņemts: 28.05.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta rīkojums Nr.335

Rīgā 2003.gada 28.maijā (prot. Nr.23, 78.§)

Par situāciju naftas tranzītā

1. Pamatojoties uz informatīvo ziņojumu par situāciju naftas tranzītā, Ministru prezidenta biedram iekļaut Latvijas-Krievijas starpvaldību komisijas (apstiprināta ar Ministru kabineta 2003.gada 26.februāra rīkojumu Nr.131 “Par Latvijas–Krievijas starpvaldību komisiju”) darba kārtībā jautājumu par turpmāko sadarbību naftas un naftas produktu tranzītā un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā informāciju par sarunu rezultātiem.

2. Saskaņā ar Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības vienošanās par kopīgu darbību Latvijas teritorijā esošā naftas vada un naftas produktu vada ekspluatācijā 5.pantu noteikt Satiksmes ministriju par Latvijas puses pilnvaroto sarunām ar Krievijas pusi. Ārlietu ministrijai informēt Krievijas valdību par Latvijas puses pilnvaroto un lūgt Krievijas pusi informēt par tās pārstāvi.

3. Ārlietu ministrijai un Satiksmes ministrijai, saskaņojot viedokļus, turpināt sadarbību ar Eiropas Komisiju, kā arī sniegt nepieciešamo informāciju Eiropas Savienības, Pasaules tirdzniecības organizācijas un 1994.gada 17.decembra Eiropas enerģētikas hartas nolīguma (turpmāk — Enerģētikas harta) institūcijām un Latvijai draudzīgu valstu valdībām.

4. Satiksmes ministrijai izmantot visas iespējas piedalīties Eiropas Savienības un Krievijas enerģētikas dialoga darba grupā, lai panāktu, ka Eiropas Savienības sarunās ar Krieviju Latvijas naftas tranzīta koridors tiktu atzīts par abas puses interesējošu koridoru.

5. Ārlietu ministrijai turpināt sadarbību ar Amerikas Savienoto Valstu valdību, lai Krievijas un Amerikas Savienoto Valstu enerģētikas dialogā tiktu apzinātas un respektētas Latvijas intereses.

6. Satiksmes ministrijai iesniegt Enerģētikas hartas sekretariātā informāciju par izveidojušos situāciju un lūgt Enerģētikas hartas sekretariāta viedokli par Krievijas puses rīcības atbilstību Enerģētikas hartas principiem, kā arī, ņemot vērā Enerģētikas hartas sekretariāta atbildi, ierosināt šo jautājumu izskatīt Enerģētikas hartas konferencē.

7. Ārlietu ministrijai sadarbībā ar Eiropas Komisiju turpināt uzturēt pretenzijas sarunu procesā par Krievijas iestāšanos Pasaules tirdzniecības organizācijā.

8. Satiksmes ministrijai apkopot Ārlietu ministrijas un Ministru prezidenta biedra sniegto informāciju. Satiksmes ministram līdz 2003.gada 30.jūnijam iesniegt noteiktā kārtībā Ministru kabinetā Satiksmes ministrijas sagatavoto informāciju par šajā rīkojumā doto uzdevumu izpildi.

Ministru prezidents E.Repše

Satiksmes ministrs R.Zīle

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!