• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā veicināt ceļu uz NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2003., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75612

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai Latvija pilnvērtīgi integrētos Eiropas Savienības finanšu jomā

Vēl šajā numurā

03.06.2003., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā veicināt ceļu uz NATO

Pagājušajā nedēļā, 29.maijā, Latvijas Transatlantiskās organizācijas (LATO) biedri pulcējās uz gadskārtējo pilnsapulci, lai vērtētu gada laikā padarīto un lemtu par turpmākām aktivitātēm. Aizvadītā gada laikā Latvija ir saņēmusi atbalstu vēlmei iestāties NATO. Arī LATO ir daudz paveikusi, un darba rezultāti ir vērā ņemami.

Pilnsapulces laikā tika izvērtēti LATO veiktie svarīgākie pasākumi. Nodibinātas divas jaunas organizācijas nodaļas – Rēzeknē un Ogrē. Sevišķi svarīgs bijis darbs Rēzeknes nodaļai, jo Rēzeknes rajona iedzīvotāji pauda bažas sakarā ar radiolokatora ierīkošanu. Tiek veikts izskaidrošanas darbs par lokatora starojuma nekaitīgumu uz apkārtējo iedzīvotāju veselību. Iedzīvotāju neapmierinātība ir mazinājusies.

LATO jaunieši 2002.gada jūlija mēnesī noorganizēja starptautisku semināru “Baltijas NATO vasara”. LATO biedri sarīkojuši vairākus informācijas pasākumus. Informācijas dienas notika Liepājā un Rēzeknē. Tajās piedalījās Saeimas deputāti, Aizsardzības un Ārlietu ministriju pārstāvji. Pasākumi izraisīja plašu iedzīvotāju interesi. Tika izdalīti bezmaksas informatīvi materiāli par NATO, uzstājās Aizsardzības ministrijas orķestris, iedzīvotāji varēja nogaršot karavīru pusdienas, kuras pagatavoja un izsniedza zemessargi. Atsaucību guvušas informācijas kampaņas lauku rajonos – ceļojošās diskusijas Latvijas tirgos. Diskusiju laikā iedzīvotāji guva plašāku informāciju par NATO un varēja saņemt bezmaksas informatīvos materiālus. LATO informācijas grupa apmeklēja vairāk nekā divdesmit reģionu.

Sarīkotas arī vairākas publiskas diskusijas par tēmu “Kādēļ Latvijai jākļūst par NATO locekli”. Tajās uzstājās Ārlietu un Aizsardzības ministriju pārstāvji, Saeimas deputāti, žurnālisti. Vairākas diskusijas tika veltītas Latvijas minoritāšu jautājumiem. Ar Pasaules brīvo latviešu apvienības atbalstu tika organizēta konference “Krievu dialogs: sabiedrības integrācija un Latvijas drošība nākotnē”.

LATO kā asociētais biedrs iestājusies partija “Jaunais laiks”.

LATO valdes priekšsēdētājs, Latvijas Institūta direktors Ojārs Kalniņš, priekšsēdētāja vietnieks, Pasaules bankas Latvijas biroja speciālists Toms Baumanis un LATO ģenerālsekretāre Dagnija Stuķēna pārstāvējuši organizāciju vairākās ārvalstu konferencēs un sanāksmēs. Organizācijas jauniešu grupa NATO galotņu sanāksmes laikā ar mikroautobusu veica propagandas braucienu no Rīgas uz Prāgu.

Sanāksmes dalībnieki atzīmēja aktīvāko organizācijas biedru veikumu. Daudzas reizes uzstājies aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, bijušais ārlietu ministrs Indulis Bērziņš, Latvijas Universitātes profesore Žanete Ozoliņa, admirālis Gaidis Andrejs Zeibots, Aizsardzības spēku bijušais komandieris Raimonds Graube, partijas “Jaunais laiks” ģenerālsekretārs Grigorijs Krupņikovs un daudzi citi.

Pēc pārrunām par padarīto sekoja domu apmaiņa par darbu turpmāk. Paredzēts turpināt informatīvos braucienus pa Latvijas tirgiem. Augusta mēnesī Ventspilī notiks gadskārtējais, nu jau IV jauniešu starptautiskais seminārs “NATO vasara”. Septembrī paredzēta starptautiska konference par Latvijas minoritāšu jautājumiem. Tiks organizēta krievu valodas skolotāju apmācība par tēmu “Latvijas integrācija NATO”.

Sanāksmes dalībnieki pauda domu, ka LATO biedriem vairāk vērības jāveltī patriotisma stiprināšanai un Latvijas ievērojamāko karavadoņu piemiņas propagandai.

Līdzšinējā sastāvā tika pārvēlēta organizācijas valde, par priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts Ojārs Kalniņš, priekšsēdētāja vietnieku – Toms Baumanis.

Auseklis Skaidris Ozoliņš,  LATO biedrs, — “Latvijas Vēstnesim”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!