• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latgalei ir jābūt plaukstošam reģionam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2003., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75617

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par risinājumiem valsts pensiju politikā

Vēl šajā numurā

03.06.2003., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latgalei ir jābūt plaukstošam reģionam

30.maijā Ministru prezidents darba vizītē apmeklēja Daugavpils rajonu

Ministru prezidents Einars Repše 30. maijā darba vizītē apmeklēja Daugavpils rajonu.

Daugavpils rajona apmeklējums tika sākts Līksnas pagastā, kur Ministru prezidents viesojās zemnieku saimniecībā “Skaistas”. Tās īpašnieks Vitālijs Kudiņš iepazīstināja ar savu saimniecību, kura iekārtota pēc Eiropas Savienības standartiem un kurā galvenā nodarbošanās ir piena ražošana un graudkopība.

Līksnas pagasta padomē E.Repše tikās ar pagasta zemniekiem un lauku uzņēmējiem. Sarunas gaitā lauksaimnieki iepazīstināja valdības vadītāju ar situāciju lauksaimnieciskās produkcijas ražošanā Latgalē un ar problēmām, kas saistītas ar lauksaimnieciskās produkcijas noietu. Aktīvā diskusijā pārrunāta gaidāmā zemnieku situācija pēc tam, kad Latvija būs Eiropas Savienības dalībvalsts. Vietējie inteliģences pārstāvji iepazīstināja ar izglītības stāvokli Latgalē, īpašu uzmanību pievēršot mazo skolu nākotnei.

Višķu arodvidusskolā bija pulcējušies skolēni, skolotāji un pagasta iedzīvotāji, kuri tikšanās reizē izteica viedokli par lauksaimniecības arodskolu nākotni.

Pēcpusdienā Ministru prezidents ieradās Daugavpilī, kur tikās ar Daugavpils rajona pašvaldību vadītājiem un valsts iestāžu vadītājiem, lai pārrunātu Daugavpils rajona attīstību. E.Repše uzsvēra: “Latgale ir plaukstošs reģions, un tajā ir daudz cilvēku, kuri veiksmīgi nodarbojas ar savu uzņēmējdarbību, un šim reģionam ir liela nākotne.”

Daugavpils domē Ministru prezidents tikās ar jauno pilsētas domes vadību. Domes priekšsēdētājs Ivars Šķiņčs informēja par veiktajiem pasākumiem, lai pārvarētu finansiālās grūtības, kā arī iepazīstināja ar pilsētas attīstības perspektīvām. E.Repše atzinīgi vērtēja jaunās domes paveikto, kā arī pauda viedokli par Daugavpili: “Skaista pilsēta, kurai tomēr ir savas problēmas, kuras jaunā pašvaldības vadība veiksmīgi risina, un valdība iespēju robežās palīdzēs.”

Vizītes noslēgumā Ministru prezidents Latviešu kultūras centrā tikās ar Daugavpils iedzīvotājiem.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!