• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar Eiropas "par" un "pret" Valmierā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.2003., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75768

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Arī starp valstīm ir jābūt dialogam un sapratnei

Vēl šajā numurā

04.06.2003., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar Eiropas “par” un “pret” Valmierā

Līdz 20.septembrim, kad Latvijā notiks referendums par iestāšanos Eiropas Savienībā (ES), nav atlicis daudz laika. Latvijas iedzīvotājiem tad būs jāizdara sava izvēle, bet no tās lielā mērā būs atkarīga valsts nākotne. Pašlaik Latvijā tiek rīkoti dažādi pasākumi un kampaņas, kuriem ir vienots mērķis — sniegt skaidrojošu informāciju par ES, Latvijas vietu un paredzamo lomu šajā valstu savienībā.

Arī Valmieras pilsētas dome uzskata, ka ir būtiski svarīgi iesaistīties šajās norisēs. Tādēļ Valmierā 5. un 6.jūnijā sadarbībā ar programmu “Latvija Eiropā – atbalsts pirmsreferenduma informēšanas pasākumiem” notiks piektā starptautiskā konference Valmieras forums, kuras tēma un vienlaikus arī moto ir “Eiropas Savienība – dienas kārtībā”.

5.Valmieras foruma mērķis ir skaidrot sabiedrībai par Latvijas iespējām integrācijā ES un veicināt iedzīvotāju viedokļu apmaiņu pirms balsojuma referendumā par iestāšanos ES, kā arī sekmēt ciešāku sadarbības iespēju veidošanos starp esošajām un topošajām ES dalībvalstīm.

Līdzdalību Valmieras forumā jau apstiprinājuši Zviedrijas, Vācijas, Francijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, kā arī Krievijas pārstāvji. Latviju forumā pārstāvēs ministriju un pašvaldību vadītāji un darbinieki. Aktīvu līdzdarbību solījuši arī starptautisku organizāciju vadītāji un speciālisti, kā arī Latvijas biznesa, pašvaldību, lauksaimniecības, sociālās, izglītības un vides nozaru speciālisti. Foruma dalībnieki būs visu minēto jomu pārstāvji. Piedalīties ir aicināts ikviens Vidzemes vai arī jebkura cita Latvijas reģiona iedzīvotājs. Gaidīts būs katrs, kas vēlas iegūt plašāku un skaidrāku informāciju par Latvijas lomu, vietu un iespējām ES.

Nav jaunums, ka šis gads ir izšķirošais sabiedrības grupu viedokļu veidošanā par Latvijas dalību Eiropas Savienībā. Nākotnes procesi būs saistoši mums visiem, un tie skars visas attīstības jomas – lauksaimniecību, uzņēmējdarbību, vidi, izglītību, sociālos jautājumus. Šīm tēmām būs veltīta foruma pirmā diena. Darba grupās kopā ar speciālistiem no visām forumā pārstāvētajām valstīm paredzēts analizēt un apspriest katrā jomā gaidāmās izmaiņas, ieguvumus un zaudējumus pēc Latvijas iestāšanās ES. Grupu darba rezultāts būs pārrunātā sagatavotais apkopojums. Ar to foruma pirmās dienas noslēgumā Valmieras teātra lielajā zālē iepazīstinās darba grupu pārstāvji. Tad paredzamas arī diskusijas par aktuālākajiem jautājumiem.

Sekojot attīstīto Viduseiropas valstu piemēram, valstī pieaug reģionu nozīme. Pēdējos divus gadus daudzviet vērojama vēlme veidot eiroreģionus. Tajos veidotāji saredz nopietnu politisko platformu, uz kuras bāzes būtu lielākas iespējas attīstīt sadarbību starp dažādu valstu partneriem, izstrādājot kopīgus projektus ES fondu finansējuma piesaistīšanai. Valmieras forums ir iecerēts kā reģionālo attīstību veicinošs pasākums, kas varētu kļūt par ilgtspējīgas reģionu sadarbības virzītāju. Foruma otrajā dienā notiks diskusijas un viedokļu apmaiņa par eiroreģionu veidošanu.

Lai pirmsreferenduma kampaņā iesaistītu pēc iespējas vairāk iedzīvotāju, uzzinātu viņu viedokli par Latviju Eiropā, kā arī sniegtu atbildes uz viņus interesējušiem jautājumiem, Valmieras foruma rīkotāji sagatavojuši aptaujas anketu vidzemniekiem. Tā publicēta lielākajos Vidzemes laikrakstos, kā arī ir pieejama internetā: www.valmiera.lv. Anketa dod iespēju jebkuras Valmieras forumā pārstāvētas valsts speciālistiem uzdot interesējošos vai neskaidros jautājumus par ES vai arī Latvijas nākotni ES. Foruma laikā tiks sagatavotas atbildes uz iedzīvotāju jautājumiem, kuras paredzēts publicēt arī Vidzemes laikrakstos un ievietot internetā.

Vēlamies, lai Valmieras forums sniegtu nozīmīgu ieguldījumu kopējā pirmsreferenduma informēšanas kampaņā gan Vidzemē, gan Latvijā, veicinot sabiedrības informētību par būtiskāko, Latvijai integrējoties ES valstu saimē. Sīkāku informācija par starptautisko konferenci Valmieras forums “Eiropas Savienība – dienas kārtībā” iespējams iegūt internetā, kā arī Valmieras pilsētas domē Valmierā, Lāčplēša ielā 2. Uz tikšanos Valmierā 5. jūnijā!

Gints Konošonoks,  Valmieras pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciālists

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!