• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kur ir daudz cilvēku, tur valstsvīri nevar stāvēt malā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2003., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75826

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nelāgo "vietas izpildītāju"

Vēl šajā numurā

05.06.2003., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kur ir daudz cilvēku, tur valstsvīri nevar stāvēt malā

Vakar, 4.jūnijā, Ministru prezidents tikās ar kardinālu Jāni Pujatu

R2.JPG (18825 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”
Romas katoļu Baznīcas Rīgas un visas Latvijas arhibīskaps Jānis kardināls Pujats un Ministru prezidents Einars Repše

Lai Aglonas lielo svētku dienās visi varētu baudīt mieru un drošību, vakar, 4.jūnijā, Romas katoļu Baznīcas kūrijā Romas katoļu Baznīcas Rīgas un visas Latvijas arhibīskaps Jānis kardināls Pujats tikās ar Ministru prezidentu Einaru Repši un izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski.

“Kur ir daudz cilvēku, tur valstsvīri nevar stāvēt malā,” tūtīt pēc tikšanās sacīja kardināls Jānis Pujats. “Runa ir par gatavošanos lielajiem baznīcas svētkiem Aglonā, līdz kuriem palikuši vēl tikai divarpus mēneši. Tie parasti pulcina pāri par simt tūkstošiem dievlūdzēju un svētceļnieku, tāpēc laikus jārūpējas par to, lai lielā cilvēku pieplūduma dienās tur strādātu drošības dienests, tas ir, policisti, un darbotos sanitārais dienests. Un lai klāt būtu arī televīzija un svētki varētu ienākt katrā mājā visā Latvijā. Tas viss prasa savu daļu, tāpēc runājām par to, cik naudas varētu svētkiem atvēlēt. Mēs jau zinām, ka budžets ir tā sastiepts, ka neko daudz nevar gribēt. Tomēr tika solīts, ka 13 tūkstoši latu tiks atvēlēti. Mums vēl jāiesniedz detalizētāks savu vajadzību uzskaitījums, tad valdība skatīsies, varbūt vēl kādu latu varēs pielikt. Šis jautājums par gatavošanos svētkiem bija galvenais, un tas ir atrisināts. Pārrunājām arī jautājumu par Aglonas kristīgo skolu, bet tur nekāds lēmums netika pieņemts, jo nav vēl uzklausītas visas puses.”

 

“LV” informācija

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!