• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domnieki - Ministru prezidentam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2003., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75827

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā novērst kontrabandas iespējas

Vēl šajā numurā

05.06.2003., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīgas domnieki — Ministru prezidentam

Godātais Repšes kungs!

Mēs, šo vēstuli parakstījušie Rīgas domes deputāti, vēlamies paust savu neizpratni par Jūsu izteikumiem, kurus Jūs kā Ministru prezidents un partijas “Jaunais laiks” priekšsēdētājs esat publiski paudis saistībā ar iespējamu Rīgas domes atlaišanu.

Rīgas dome ir tautas vēlēta pilsoņu pārstāvniecība, kuras tiesības un pienākumi ir noteikti Satversmē, Latvijas likumdošanā un starptautiskos tiesību aktos.

Rīgas domē pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem ir izdevies panākt kompromisus, nezaudējot cieņu citam pret citu, kas ir nepieciešams konstruktīvam darbam un pilsētas attīstībai. Tā rezultātā Rīgas ekonomiskie rādītāji ir pieaugoši. Rīgas ieguldījums veido gandrīz 60% no Latvijas iekšzemes kopprodukta, Rīgā tiek iekasēti 63% no visiem valsts ieņēmumiem. Valsts funkciju izpildei Rīgas pašvaldība kopš 2000.gada ir atvēlējusi 47 miljonus latu, pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā iemaksājusi vairāk nekā 80 miljonus latu.

Atbalsts Rīgas izaugsmei veicina arī visas valsts ekonomisko attīstību, turpretī pašreizējais saspīlējums Rīgas domes un valdības sadarbībā kavē un dezorganizē darbu.

Publiskos izteikumos Jūs, Repšes kungs, kā valdības vadītājs mudināt pašvaldības uz aktīvāku sadarbību ar valdību, bet realitātē ietiepīgi izvairāties no dialoga ar Latvijas lielāko pašvaldību.

Aicinām Jūs apzināties, ka “Jaunais laiks”, dodot solījumus vēlētājiem, ir uzņēmies striktas saistības. Medicīnas darbinieki, pedagogi, zemnieki, pensionāri gaida konkrētu valdības rīcību. Mūsuprāt, ir amorāli mēģināt novērst sabiedrības uzmanību no šīm problēmām, inspirējot sadomātus “nepareizās” Rīgas domes “pārkāpumus”.

Mēs, Rīgas domes deputāti, aicinām Jūs nekavējoties izbeigt politiskās spēles un pievērsties konstruktīvai sadarbībai, lai atrisinātu valstij un pilsētai svarīgus jautājumus.

Tāpat kā citas pašvaldības, mūs galēji satrauc valsts finanšu situācija. Ja šajā jomā darbs netiks radikāli mainīts, Latvija tikai maksās miljoniem latu dalības maksu Eiropas Savienībai, bet, nenodrošinot līdzfinansējumu, nespēs iegūt pieeju Eiropas Savienības fondiem.

Rīgā ir steidzami jāsāk jaunu dzīvokļu, skolu, sporta objektu celtniecība, jābūvē tilti un ceļi, jāattīsta osta, jārūpējas par rīdzinieku drošību un komfortu. Tās ir mūsu prioritātes, un mēs nevēlamies tās aizstāt ar politiska spiediena un draudu regulāru atvairīšanu.

Rīgā 2003. gada 4. jūnijā

 

 

Rīgas domes deputātu atklāto vēstuli Ministru prezidentam

līdz pulksten 17.00 parakstījuši 40 Rīgas domes deputāti

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!