• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mācību kursu lēmējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2003., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75828

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Nākamās paaudzes cienīs jūsu izvēli"

Vēl šajā numurā

05.06.2003., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mācību kursu lēmējiem

Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departamenta un Apvienoto Nāciju Organizācijas Attīstības programmas (ANAP) kopējā projekta “Politikas ietekmes vērtēšanas sistēmas attīstība” ietvaros ceturtdien, 5. jūnijā, Valsts administrācijas skolā notiek izmēģinājuma mācību kurss pirmajiem 20 valsts civildienesta ierēdņiem “Politikas ietekmes novērtēšana”.

Pēc šīm mācībām pilnībā tiks pabeigta mācību kursa sagatavošana, politikas ietekmes vērtēšanas metodika un rokasgrāmata ierēdņiem, un ar 2003./2004. mācību gadu mācību kurss “Politikas ietekmes novērtēšana” tiks iekļauts Valsts administrācijas skolas mācību programmā. Mācību programmu un mācību materiālus izstrādājis Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departaments sadarbībā ar projektā iesaistītajiem ārvalstu un Latvijas ekspertiem.

Tā kā Latvija drīzumā gatavojas iestāties ES, politikas ietekmes novērtēšanas kursa apguve būtu ļoti noderīga. ES dalībvalstīs šī prakse ieviesta jau pirms aptuveni divdesmit gadiem un pašlaik politikas ietekmes novērtēšana tiek veikta pirms jebkuru sabiedrībai nozīmīgu likumdošanas grozījumu ieviešanas.

Politikas ietekmes novērtējuma mērķis ir uzlabot lēmumu pieņēmējiem pieejamās informācijas kvalitāti. Tā kā politiskos lēmumus ietekmē ne tikai “profesionālā” informācija, ir svarīgi, lai politiķi pilnībā izprastu savu lēmumu sekas, proti, to izmaksas, ieguvumus un izplatību, un to dod ietekmes novērtējums.

Bez tam Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departaments projekta “Politikas ietekmes vērtēšanas sistēmas attīstība” ietvaros plāno rīkot arī semināru ministriju valsts sekretāriem par politikas ietekmes novērtēšanu kā efektīvu politikas plānošanas kvalitātes nodrošināšanas līdzekli.

Ar ANAP atbalstu ir arī pārtulkots un publicēts SIGMA (SIGMA – Atbalsts pārvaldes un vadības uzlabošanai Viduseiropas un Austrumeiropas valstīs) dokuments “Politikas instrumentu uzlabošana ar ietekmes novērtējumu”. Publikācija sniedz valsts pārvaldes darbiniekiem vispārēju izpratni par politikas ietekmes novērtējuma būtību. Tās mērķis ir veicināt ietekmes novērtējuma plašāku izmantošanu, ietverot to valdības lēmumu pieņemšanas procesā un politikas plānošanas sākumposmā. Publikāciju plānots izplatīt bez maksas visām ministrijām un augstskolām.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!