• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2003., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75829

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

05.06.2003., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmi

No 4. līdz 7. jūnijam iekšlietu ministrs Māris Gulbis atradīsies komandējumā Luksemburgas Lielhercogistē, kur notiks Eiropas Savienības (ES) Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksme.

M.Gulbis šoreiz pārstāvēs abu ministriju pozīcijas un vadīs delegāciju, kuras sastāvā ir Latvijas Republikas vēstnieks pārstāvniecībā Eiropas Savienībā Andris Piebalgs, Iekšlietu ministrijas Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības departamenta direktors Kārlis Trautmanis, Iekšlietu ministrijas padomniece pārstāvniecībā ES Liene Indriksone, Tieslietu ministrijas atašeji pārstāvniecībā ES Inese Birzniece un Ēriks Flaumanis.

Tā kā šī būs pēdējā Grieķijas prezidentūras tieslietu un iekšlietu ministru padome, tās darba kārtība ir ļoti plaša (22 punkti). Turklāt plānota arī “jauktās padomes” sēde, kurā piedalīsies arī Norvēģijas un Islandes ministri.

Ņemot vērā, ka Grieķijas prezidentūras viena no prioritātēm ir migrācijas jautājumi, arī virkne darba kārtības jautājumu ir vērsti uz migrācijas, bēgļu procedūru un bēgļu statusa harmonizācijas jautājumiem. Arī prezidentūras un Eiropas Komisijas ziņojumi – „Ziņojums par nelegālo imigrāciju, atpakaļnosūtīšanas politiku, robežkontroli un atbildības sadalījumu”, „Komisijas paziņojums par imigrāciju, integrāciju un nodarbinātību, ziņojums par nacionālās integrācijas politiku”, „Paziņojums par starptautiskās aizsardzības sistēmu (Apvienotās Karalistes iniciatīva)” – tiks skatīti 5. un 6.jūnija Ministru padomē, un tie ir saistīti ar Seviljas noslēguma konferences secinājumu ieviešanu attiecībā uz imigrācijas, robežkontroles un patvēruma jautājumiem.

Vairāki no tieslietu un iekšlietu ministriju kompetencē esošajiem jautājumiem tiks izskatīti atkārtoti pēc šā gada 8.maijā notikušās ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes, piemēram, Padomes direktīvas projekts par minimālajiem standartiem, atzīstot trešo valstu pilsoņus vai bezvalstniekus par bēgļiem vai personām, kurām nepieciešama starptautiska aizsardzība, un direktīvas projekts par trešo valstu pilsoņu statusu, kuri ir pastāvīgie iedzīvotāji, ES un ASV līgumi par personu izdošanu un savstarpējo tiesisko palīdzību.

Latvijas pozīcija ir saskaņota ar Saeimas Eiropas lietu komisiju, visām atbildīgajām ministrijām un akceptēta Ministru kabineta sēdē.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!