• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Vācijas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2003., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75832

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas un Bundestāga komisiju vadītāju tikšanos

Vēl šajā numurā

05.06.2003., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Vācijas sadarbību

Vakar, 4. jūnijā, Eiropas lietu komisijas pārstāvji tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Berlīnes parlamenta Eiropas, federācijas un mediju politikas komisijas pārstāvjiem.

Sarunas gaitā puses pārrunāja Latvijas un Vācijas radniecīgo komisiju darbu un ar integrāciju Eiropas Savienībā (ES) saistītos jautājumus.

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Guntars Krasts iepazīstināja Eiropas, federācijas un mediju politikas komisijas pārstāvjus ar komisijas darbu. Savukārt viesi informēja par komisijas darbību, kuras prioritātes ir Eiropas, federācijas un mediju lietu politika. Kā svarīgu prioritāti ES paplašināšanā Vācijas puse minēja veiksmīgu pievienošanās ES līguma ratifikāciju ES dalībvalstīs.

G.Krasts raksturoja Latvijas virzību uz integrāciju ES. Viņš atzinīgi novērtēja mūsu valsts veikumu sagatavošanās posmā pirms sarunu sākšanas par dalību ES un akcentēja , ka sagatavošanās posms bija ilgāks par pašu sarunu posmu, kā arī informēja par paveikto Latvijas likumdošanas saskaņošanā ar ES normām. G.Krasts arī pastāstīja par darbiem, kas vēl jāveic līdz Latvijas pilntiesīgai dalībai ES. Savukārt Eiropas lietu komisijas deputāte Solvita Āboltiņa kā svarīgu darbu minēja gaidāmo referendumu par Latvijas iestāju ES. Runājot par parlamentārās uzraudzības modeli, G.Krasts minēja veiksmīgo Somijas un Dānijas modeli, kas ir labs paraugs arī Latvijai. Viņš arī pastāstīja par Saeimas un valdības aktīvo un veiksmīgo dialogu valsts pozīcijas veidošanā.

Sarunas noslēgumā abas puses sprieda par Eiropas Savienības Konventa darbu un bija vienisprātis par nepieciešamību aktivizēt Latvijas un Vācijas parlamentu radniecīgo komisiju sadarbību.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!