• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pievienotās vērtības nodokli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2003., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75833

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu finanšu ministru tikšanos

Vēl šajā numurā

05.06.2003., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pievienotās vērtības nodokli

Pirmdien, 2.jūnijā, notika starpinstitūciju saskaņošanas sanāksme par Finanšu ministrijas izstrādāto likumprojektu „Grozījumi likumā „Par pievienotās vērtības nodokli””, kurā papildus citu valsts institūciju iebildumiem tika izskatīti arī Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) iesniegtie iebildumi. Kaut arī Finanšu ministrija ir ņēmusi vērā LDDK iebildumu un izslēgusi jaunu soda naudu noteikšanu uzņēmējiem par darījumu veikšanu ar tādu personu, kas nemaksā nodokli valsts budžetā, LDDK un Finanšu ministrija joprojām nav vienojušās par pārējiem grozījumiem.

LDDK iebilst pret nepamatotu Valsts ieņēmumu dienesta pilnvaru palielināšanu, nosakot tam tiesības izvērtēt personas spēju veikt uzņēmējdarbību. Šāds grozījums uzliktu par pienākumu katram jaundibinātam vai jau uzņēmējdarbību sākušam uzņēmumam, reģistrējoties par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksājumu, ierasties Valsts ieņēmumu dienestā un, sniedzot informāciju par savām materiāli tehniskajām un finansiālajām iespējām, pierādīt spēju veikt uzņēmējdarbību. Otrkārt, ir nepieņemama prasība uzņēmējam, veicot priekšnodokļa atskaitījumus, pārliecināties, vai nodokļa rēķinu izsniegusi ar PVN apliekamā persona. Nesakārtotā un ne visiem pieejamā Valsts ieņēmuma dienestu PVN maksātāju datu bāze padara šīs normas īstenošanu neiespējamu. Visbeidzot, LDDK iebilst pret grozījumu, kas paredz Valsts ieņēmumu dienestam tiesības aizkavēt pārmaksātās PVN summas atmaksāšanu, ja ar apliekamo personu saistītām personām ir PVN parāds.

Latvijas Darba devēju konfederācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!