• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas, Itālijas, Austrumu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2003., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75836

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lielākajiem nodokļu maksātājiem

Vēl šajā numurā

05.06.2003., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas, Itālijas, Austrumu sadarbību

Ekonomikas ministra Jura Lujāna un Itālijas ražošanas ministra vietnieka S.Stefani, un Itālijas vēstnieka Latvijā Mauricio Lo Re tikšanās reizē vakar, 4. jūnijā, kā galvenais jautājums tika pārrunāts, kā uzlabot Latvijas un Itālijas sadarbību un kā Latvija varētu palīdzēt ne tikai Itālijai, bet arī visai Eiropai veidot veiksmīgu sadarbību ar Austrumiem.

J.Lujāns iepazīstināja Itālijas kolēģus ar apstākļiem, kāpēc Latvija jāizvēlas kā sadarbības partneri biznesā, minot tādus motīvus kā drošu, stabilu valsti, definējot mūsu valsti kā tiltu starp Austrumiem un Rietumiem, tās izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli, kā arī Latvijas finanšu sektora teicamo attīstību.

J. Lujāns uzsvēra, ka “jaunā Eiropa būs reģionāla un jau šobrīd var redzēt un manīt Ziemeļu reģiona būtisko lomu. Savukārt Ziemeļu reģionā viens no nozīmīgiem biznesa centriem ir Rīga”. Sarunas laikā arī izteikts aicinājums Itālijas uzņēmējiem investēt Latvijā un sākt jebkāda veida ražošanu vai pakalpojumu sniegšanu. Pārrunāta abu valstu sadarbība tūrisma jomā.

Itālijas puse norādīja, ka viņu uzņēmēji kā būtiskākos šķēršļus starpvalstu sadarbībai min divus – tiesisko nedrošību un nestabilitāti, kā arī lielo birokrātiju. Un vienlaikus tika uzsvērts, ka Latvijai tieši vajadzētu sevi reklamēt kā zemi, kur nepastāv šādi šķēršļi.

Sarunas noslēgumā Itālijas ražošanas ministra vietnieks izteica apbrīnu par Latvijas spēju tik īsā laikā (kopš neatkarības atgūšanas) panākt tik lielu progresu – izveidot demokrātisku valsti un pārveidot ekonomiku no vienas sistēmas uz otru. Un arī iekšzemes kopprodukta pieaugums par sešiem procentiem salīdzinājumā ar tendencēm Eiropā un pasaulē Latvijā ir ļoti labs rādītājs, ko augstu novērtē arī investori.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!