• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2003. gada 3. jūnija noteikumi Nr. 287 "Kārtība, kādā transportlīdzekli nogādā policijas iestādē pārbaudei, glabā un atdod īpašniekam, kā arī transportlīdzekļa pārbaudes veikšanas termiņi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2003., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75890

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.288

Kārtība, kādā Aizsardzības ministrija sedz izdevumus par profesionālā dienesta karavīriem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem

Vēl šajā numurā

06.06.2003., Nr. 85

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 287

Pieņemts: 03.06.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.287

Rīgā 2003.gada 3.jūnijā (prot. Nr.32, 3.§)

Kārtība, kādā transportlīdzekli nogādā policijas iestādē pārbaudei, glabā un atdod īpašniekam, kā arī transportlīdzekļa pārbaudes veikšanas termiņi

Izdoti saskaņā ar likuma “Par policiju” 12.panta trešo daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā transportlīdzekli nogādā policijas iestādē pārbaudei, glabā un atdod īpašniekam, kā arī transportlīdzekļa pārbaudes veikšanas termiņus.

2. Noteikumi attiecas uz šādiem gadījumiem, kad transportlīdzeklis tiek nogādāts policijas iestādē pārbaudei:

2.1. ir izsludināta transportlīdzekļa meklēšana;

2.2. ir pamats domāt, ka nelikumīgi nomainīti vai viltoti transportlīdzekļa reģistrācijas dokumenti, valsts reģistrācijas numura zīmes vai transportlīdzekļa agregātu numuri;

2.3. nav transportlīdzekļa reģistrāciju vai īpašuma tiesības apliecinoša dokumenta un citādi nav iespējams konstatēt transportlīdzekļa lietošanas likumību.

3. Policijas darbinieks pēc transportlīdzekļa apturēšanas pieņem lēmumu to nogādāt policijas iestādē pārbaudei, veic transportlīdzekļa apskati un sastāda transportlīdzekļa apskates aktu (1.pielikums) divos eksemplāros. Vienu akta eksemplāru izsniedz personai, kura ir vadījusi attiecīgo transportlīdzekli.

4. Lai veiktu transportlīdzekļa pārbaudi, policijas iestādē to nogādā:

4.1. transportlīdzekļa vadītājs policijas darbinieka pavadībā;

4.2. policijas darbinieks;

4.3. ar specializētu autoevakuatoru.

5. Transportlīdzekli pārbaudei nogādā tajā policijas iestādē, kuras teritorijā transportlīdzeklis ir apturēts vai kuras darbinieks ir pieņēmis lēmumu veikt pārbaudi.

6. Policijas iestāde, kurā transportlīdzeklis ir nogādāts, 24 stundu laikā veic sākotnējo pārbaudi un pieņem lēmumu:

6.1. atdot transportlīdzekli īpašniekam vai tā pārstāvim, kurš uzrāda notāra vai pagasttiesas apliecinātu pilnvaru (turpmāk — pilnvarotais pārstāvis);

6.2. uz pārbaudes veikšanas laiku transportlīdzekli nodot glabāšanā apsargājamā teritorijā.

7. Ja ir pieņemts lēmums par transportlīdzekļa nodošanu glabāšanā apsargājamā teritorijā, pārbaudi veic 30 dienu laikā pēc tā pieņemšanas. Izņēmuma gadījumos, ja nepieciešams saņemt no ārvalstīm ziņas vai ekspertīzes atzinumu par transportlīdzekļa agregātiem, detaļām vai atslēgām, pārbaudes veikšanas termiņš var būt garāks, taču tas nedrīkst pārsniegt trīs mēnešus.

8. Transportlīdzekli pēc pārbaudes pabeigšanas atdod īpašniekam vai tā pilnvarotajam pārstāvim. Paziņojumu par transportlīdzekļa atdošanu policijas iestāde nekavējoties (ne vēlāk kā triju darbdienu laikā pēc pārbaudes pabeigšanas) pa pastu nosūta īpašniekam vai tā pilnvarotajam pārstāvim. Uzskatāms, ka paziņojums ir saņemts septītajā dienā pēc tā nodošanas pastā.

9. Transportlīdzekļa īpašniekam vai tā pilnvarotajam pārstāvim ir pienākums saņemt transportlīdzekli piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 8.punktā minētā paziņojuma saņemšanas. Ja īpašnieks vai tā pilnvarotais pārstāvis apgalvo, ka pastā nodoto paziņojumu viņš nav saņēmis, viņam šis apgalvojums jāpamato, norādot ticamus iemeslus. Ja bez attaisnojoša iemesla attiecīgajā termiņā transportlīdzeklis nav saņemts, pēc šī termiņa beigām izdevumus par glabāšanu sedz transportlīdzekļa īpašnieks.

10. Atdodot transportlīdzekli, policijas darbinieks sastāda nodošanas un pieņemšanas aktu (2.pielikums) divos eksemplāros. Aktā norāda ziņas par transportlīdzekļa tehnisko stāvokli tā nodošanas brīdī. Vienu akta eksemplāru pievieno pārbaudes lietai, bet otru eksemplāru atdod transportlīdzekļa īpašniekam vai tā pilnvarotajam pārstāvim.

11. Izdevumus, kas saistīti ar transportlīdzekļa nogādāšanu policijas iestādē, tā pārbaudi un glabāšanu, izņemot šo noteikumu 9.punktā minētos izdevumus, sedz no Valsts policijai piešķirtajiem valsts pamatbudžeta līdzekļiem, kuri paredzēti šiem mērķiem.

Ministru prezidents E.Repše

Iekšlietu ministrs M.Gulbis

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2003.gada 7.jūniju.

1-1-287 COPY.GIF (119396 bytes)

1-2-287 COPY.GIF (99904 bytes)

2-1-287 COPY.GIF (97772 bytes)

2-2-287 COPY.GIF (72162 bytes)

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!