• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas novērotājiem Polijas referendumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2003., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75918

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ir jānodrošina, lai Latvijā neignorē likumus

Vēl šajā numurā

06.06.2003., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas novērotājiem Polijas referendumā

Latvijas Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāvji šodien, 6. jūnijā, dodas uz Poliju, lai novērotu nedēļas nogalē tur notiekošo nobalsošanu par Polijas dalību Eiropas Savienībā.

Kā pastāstīja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars, Polijā CVK pārstāvji paredzējuši iepazīties ar Polijas pieredzi tautas nobalsošanas organizēšanā. Vienlaikus Latvijas delegācija vizīti Polijā izmantos, lai turpinātu apzināt citu valstu pieredzi vēlētāju reģistra veidošanā.

Nepieciešamība mainīt vēlētāju reģistrācijas kārtību Latvijā saistīta ar valstī plānoto pāreju uz dubulto personu apliecinošo dokumentu sistēmu un identifikācijas karšu ieviešanu, kā arī atsacīšanos no pieraksta sistēmas, kas īpaši nozīmīga 2005. gada pašvaldību vēlēšanu kontekstā.

Savukārt, ja Latvijā vēlētāji šā gada 20. septembra tautas nobalsošanā atbalstīs Latvijas dalību Eiropas Savienībā, vēlētāju reģistrs būs jāievieš jau līdz 2004. gada jūnijam, kad Latvijai kā Eiropas Savienības dalībvalstij būs jāpiedalās Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Tautas nobalsošanu Polijā novēros CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars, sekretāre Kristīne Kurzemniece, priekšsēdētāja palīdze Kristīne Bērziņa un Jūrmalas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Aivars Griķis.

Kristīne Bērziņa, CVK priekšsēdētāja palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!