• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "e-Rīgas" pakalpojumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2003., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75939

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Igaunijas eirooptimistu pārsvaru

Vēl šajā numurā

10.06.2003., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “e–Rīgas” pakalpojumiem

Pirmie Rīgas pašvaldības publiskie pakalpojumi ar interneta starpniecību pilsētas iedzīvotājiem e-pārvaldes projekta “e-Rīga” ietvaros būs pieejami, sākot ar oktobri, informē Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra (ITC) direktors Ēriks Zēģelis. Plānots, ka sākotnēji iedzīvotājiem būs pieejami pieci no kopumā ap 300 prognozētajiem projekta ietvaros sniedzamajiem pakalpojumiem. Iecerēts, ka pirmie pieci pilotpakalpojumi ar interneta palīdzību iedzīvotājiem ļaus uzzināt par Rīgas domes sniegtajiem pakalpojumiem, pašvaldības lēmumiem un lēmumu projektiem, vienkāršot pieteikšanos bērnu dzimšanas pabalstu saņemšanai, saņemt izziņas par zemes gabalu izmantošanu, kā arī saņemt izziņas par pierakstu.

Rudenī plānots nodot lietošanā arī pašvaldības portālu, kas, pēc Zēģeļa teiktā, ir viena no galvenajām šā gada prioritātēm. Jaunais pašvaldības portāls būs viens no būtiskākajiem pakalpojumu sniegšanas kanāliem. Kā aģentūrai LETA pastāstīja Zēģelis, tuvākajās dienās plānots noslēgt līgumu ar firmu “Softex Latvia”, kas uzvarēja konkursā par tiesībām veidot un uzturēt Rīgas portālu. “Softex Latvia” par šo darbu trīs gados saņems 141 994 latus.

Pašreiz ir izveidota projekta “e-Rīga” pārvaldības sistēma un pilnībā pabeigts darbs pie projekta stratēģijas, kas aplūkojama domes mājas lapas www.riga.lv  projektam “e-Rīga” veltītajā sadaļā, informēja Rīgas domes ITC Projektu pārvaldes priekšnieks un projekta “e-Rīga” direktors no Rīgas domes puses Ainars Andersons.

Tuvākā mēneša laikā tiks pabeigta pašvaldības sniegto pakalpojumu apzināšana. Pēc Andersona teiktā, projekta “e-Rīga” ietvaros varētu tikt sniegti ap 300 pakalpojumu. Pašreiz projekta ietvaros ir izstrādātas pirmās 17 informācijas sistēmas domes darbinieku lietošanai, kas nākotnē kļūs par pamatu domes elektroniskajiem pakalpojumiem. Kā informēja ITC sabiedrisko attiecību konsultants Mārtiņš Krieviņš, pašreiz projekta “e-Rīga” realizācijai ir iztērēti ap 200 000 latu, tā mārketinga pasākumiem ap 60 000 latu. Kā vēstīts, Rīgas domes e-pārvaldes projekta “e-Rīga” pakāpeniskai ieviešanai un programmatūras izstrādei trīs gados plānots tērēt nepilnus 14 miljonus latus. Bezmaksas interneta punkti tiks izvietoti visās Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēs. Bezmaksas interneta kioskus pilsētā pašreiz neesot plānots izveidot.

Pēc LETAS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!