• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piektdien, 6.jūnijā, Latvijas Valsts prezidente tikās ar Ungārijas Nacionālās sapulces priekšsēdētāju Katalinu Sili. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2003., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/75964

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente:
Speciālo olimpisko spēļu lāpu skrējiena noslēgumā

Vēl šajā numurā

10.06.2003., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piektdien, 6.jūnijā, Latvijas Valsts prezidente tikās ar Ungārijas Nacionālās sapulces priekšsēdētāju Katalinu Sili

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 6. jūnijā Rīgas pilī tikās ar Ungārijas Republikas Nacionālās sapulces priekšsēdētāju Katalinu Sili.

V.Vīķe-Freiberga un K.Sili sarunā konstatēja, ka starp valstīm valda draudzīgas un labas attiecības, bet Latvijai ir būtiski risināt eksporta kāpināšanas jautājumus tirdznieciskajā sadarbībā ar Ungāriju.

Valsts prezidente pateicās Ungārijai par tās vienbalsīgi pausto atbalstu NATO ratifikācijas līgumam, kas ir “solis tuvāk NATO alianses drošības telpas paplašināšanai”. K.Sili atzīmēja, ka Ungārija līguma ratificēšanu uzskatījusi par principiālu jautājumu Eiropas kontinenta drošības un stabilitātes stiprināšanā.

Pārrunājot jaunās Eiropas jautājumus, abas puses bija vienisprātis, ka ES ir jāizvērš sadarbība ar tās kaimiņos esošajām valstīm. Abas puses apspriedās par Eiropas konventa aktualitātēm un mazo valstu darbību tajā, dodot ieguldījumu Eiropas nākotnes veidošanā. K.Sili, kuras valsts iedzīvotāji jau pozitīvi balsojuši par Ungārijas dalību ES, pauda cerību, ka Latvijas iedzīvotāji, redzēdami citu valstu paraugu, balsojot referendumā šī gada septembrī, arī vēlēsies skatīt savu valsti jaunās Eiropas sastāvā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!